BibTex RIS Cite

Studies on the Quality of Butter Provided for Consumption in Ankara (in Turkish)

Year 1982, Volume: 7 Issue: 4, - , 01.08.1982

Abstract

Bu araştırmada Ankara’da çeşitli işletmelerin tüketime sundukları, tereyağlarından üretim tarihleri dikkate alınarak sağlanan örneklerin (7 örnek) fiziksel ve kimyasal nitelikleri saptanmıştır. Özellikle tereyağlarının kimyasal yapısında, çeşitli faktörlerin etkisi ile ortaya çıkan bozulma testlerine yer verilmiştir. Deneme tereyağlarına ait bulgular, TS 1331 Tereyağ Standardı ve diğer ülkelerde yapılan çalışma sonuçları ile karşılaştırılmıştır. Örneklerin fiziksel nitelikleri, standart değerleri ile uyumludur. Ancak anılan özelliklere ait bazı değerlerin değişim genişliğinin büyük olmasının uygulanan teknolojik yöntemlerin farklılığından kaynaklandığını ileri sürebiliriz. Ayrıca tüm örneklerde (1 nolu hariç), bozulmalar büyük ölçüde kabul edilebilen sınır değerlerinin üzerinde bulunması nedeni ile, konunun daha detaylı şekilde araştırılmasına devam edilecektir.   

Ankara’da Tüketime Sunulan Kahvaltılık Tereyağların Nitelikleri Üzerinde Araştırmalar

Year 1982, Volume: 7 Issue: 4, - , 01.08.1982

Abstract

Bu araştırmada Ankara’da çeşitli işletmelerin tüketime sundukları, tereyağlarından üretim tarihleri dikkate alınarak sağlanan örneklerin (7 örnek) fiziksel ve kimyasal nitelikleri saptanmıştır. Özellikle tereyağlarının kimyasal yapısında, çeşitli faktörlerin etkisi ile ortaya çıkan bozulma testlerine yer verilmiştir. Deneme tereyağlarına ait bulgular, TS 1331 Tereyağ Standardı ve diğer ülkelerde yapılan çalışma sonuçları ile karşılaştırılmıştır. Örneklerin fiziksel nitelikleri, standart değerleri ile uyumludur. Ancak anılan özelliklere ait bazı değerlerin değişim genişliğinin büyük olmasının uygulanan teknolojik yöntemlerin farklılığından kaynaklandığını ileri sürebiliriz. Ayrıca tüm örneklerde (1 nolu hariç), bozulmalar büyük ölçüde kabul edilebilen sınır değerlerinin üzerinde bulunması nedeni ile, konunun daha detaylı şekilde araştırılmasına devam edilecektir.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Metin Atamer This is me

Nesrin Kaptan This is me

Publication Date August 1, 1982
Published in Issue Year 1982 Volume: 7 Issue: 4

Cite

APA Atamer, M. ., & Kaptan, N. . (1982). Ankara’da Tüketime Sunulan Kahvaltılık Tereyağların Nitelikleri Üzerinde Araştırmalar. Gıda, 7(4).
AMA Atamer M, Kaptan N. Ankara’da Tüketime Sunulan Kahvaltılık Tereyağların Nitelikleri Üzerinde Araştırmalar. The Journal of Food. August 1982;7(4).
Chicago Atamer, Metin, and Nesrin Kaptan. “Ankara’da Tüketime Sunulan Kahvaltılık Tereyağların Nitelikleri Üzerinde Araştırmalar”. Gıda 7, no. 4 (August 1982).
EndNote Atamer M, Kaptan N (August 1, 1982) Ankara’da Tüketime Sunulan Kahvaltılık Tereyağların Nitelikleri Üzerinde Araştırmalar. Gıda 7 4
IEEE M. . Atamer and N. . Kaptan, “Ankara’da Tüketime Sunulan Kahvaltılık Tereyağların Nitelikleri Üzerinde Araştırmalar”, The Journal of Food, vol. 7, no. 4, 1982.
ISNAD Atamer, Metin - Kaptan, Nesrin. “Ankara’da Tüketime Sunulan Kahvaltılık Tereyağların Nitelikleri Üzerinde Araştırmalar”. Gıda 7/4 (August 1982).
JAMA Atamer M, Kaptan N. Ankara’da Tüketime Sunulan Kahvaltılık Tereyağların Nitelikleri Üzerinde Araştırmalar. The Journal of Food. 1982;7.
MLA Atamer, Metin and Nesrin Kaptan. “Ankara’da Tüketime Sunulan Kahvaltılık Tereyağların Nitelikleri Üzerinde Araştırmalar”. Gıda, vol. 7, no. 4, 1982.
Vancouver Atamer M, Kaptan N. Ankara’da Tüketime Sunulan Kahvaltılık Tereyağların Nitelikleri Üzerinde Araştırmalar. The Journal of Food. 1982;7(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/