BibTex RIS Cite

Determination the Effect of Different Yeast During Production of Semidry Wine with Bornova Misketi Grape Variety and Dry Wine with Carignane Grape Variety (Turkish with English Abstract)

Year 1999, Volume: 24 Issue: 4, - , 01.08.1999

Abstract

This study was carried out to determine the most appropriate yeast in production of semidry wine from Bornova Misketi named grape variety and dry wine from Carignane grape variety. For production of semidry wine was used 3 yeasts and for dry wine was used 4 ones. In wines produced with each grape variety by spontaneous fermentation and with different yeasts, propagation of fermentation, physical, chemical and organoleptical results were evaluated.

Bornova Misketi Üzüm Çeşidinden Dömişek ve Carignane Üzüm Çeşidinden Sek Şarap Üretiminde Farklı Mayaların Kaliteye Etkisi Üzerine bir Araştırma

Year 1999, Volume: 24 Issue: 4, - , 01.08.1999

Abstract

Bu araştırmada Bornova Misketi üzüm çeşidinden dömisek ve Carignane üzüm çeşidinden sek şarap yapımında en uygun maya seçimine çalışılmıştır. Dömisek şarap üretiminde denemeye 3, sek şarap üretiminde ise 4 saf maya alınmıştır. Her üzüm çeşidi için spontan fermentasyon ile farklı mayalarla elde edilen şaraplarda fermentasyon gidişi, fiziksel, kimyasal ve duyusal analiz sonuçları değerlendirilmiştir. 

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Hatice Kalkan This is me

Nihat Aktan This is me

Publication Date August 1, 1999
Published in Issue Year 1999 Volume: 24 Issue: 4

Cite

APA Kalkan, H. ., & Aktan, N. . (1999). Bornova Misketi Üzüm Çeşidinden Dömişek ve Carignane Üzüm Çeşidinden Sek Şarap Üretiminde Farklı Mayaların Kaliteye Etkisi Üzerine bir Araştırma. Gıda, 24(4).
AMA Kalkan H, Aktan N. Bornova Misketi Üzüm Çeşidinden Dömişek ve Carignane Üzüm Çeşidinden Sek Şarap Üretiminde Farklı Mayaların Kaliteye Etkisi Üzerine bir Araştırma. The Journal of Food. August 1999;24(4).
Chicago Kalkan, Hatice, and Nihat Aktan. “Bornova Misketi Üzüm Çeşidinden Dömişek Ve Carignane Üzüm Çeşidinden Sek Şarap Üretiminde Farklı Mayaların Kaliteye Etkisi Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 24, no. 4 (August 1999).
EndNote Kalkan H, Aktan N (August 1, 1999) Bornova Misketi Üzüm Çeşidinden Dömişek ve Carignane Üzüm Çeşidinden Sek Şarap Üretiminde Farklı Mayaların Kaliteye Etkisi Üzerine bir Araştırma. Gıda 24 4
IEEE H. . Kalkan and N. . Aktan, “Bornova Misketi Üzüm Çeşidinden Dömişek ve Carignane Üzüm Çeşidinden Sek Şarap Üretiminde Farklı Mayaların Kaliteye Etkisi Üzerine bir Araştırma”, The Journal of Food, vol. 24, no. 4, 1999.
ISNAD Kalkan, Hatice - Aktan, Nihat. “Bornova Misketi Üzüm Çeşidinden Dömişek Ve Carignane Üzüm Çeşidinden Sek Şarap Üretiminde Farklı Mayaların Kaliteye Etkisi Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 24/4 (August 1999).
JAMA Kalkan H, Aktan N. Bornova Misketi Üzüm Çeşidinden Dömişek ve Carignane Üzüm Çeşidinden Sek Şarap Üretiminde Farklı Mayaların Kaliteye Etkisi Üzerine bir Araştırma. The Journal of Food. 1999;24.
MLA Kalkan, Hatice and Nihat Aktan. “Bornova Misketi Üzüm Çeşidinden Dömişek Ve Carignane Üzüm Çeşidinden Sek Şarap Üretiminde Farklı Mayaların Kaliteye Etkisi Üzerine Bir Araştırma”. Gıda, vol. 24, no. 4, 1999.
Vancouver Kalkan H, Aktan N. Bornova Misketi Üzüm Çeşidinden Dömişek ve Carignane Üzüm Çeşidinden Sek Şarap Üretiminde Farklı Mayaların Kaliteye Etkisi Üzerine bir Araştırma. The Journal of Food. 1999;24(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/