Determination the Effect of Different Yeast During Production of Semidry Wine with Bornova Misketi Grape Variety and Dry Wine with Carignane Grape Variety (Turkish with English Abstract)
This study was carried out to determine the most appropriate yeast in production of semidry wine from Bornova Misketi named grape variety and dry wine from Carignane grape variety. For production of semidry wine was used 3 yeasts and for dry wine was used 4 ones. In wines produced with each grape variety by spontaneous fermentation and with different yeasts, propagation of fermentation, physical, chemical and organoleptical results were evaluated.
Bu araştırmada Bornova Misketi üzüm çeşidinden dömisek ve Carignane üzüm çeşidinden sek şarap yapımında en uygun maya seçimine çalışılmıştır. Dömisek şarap üretiminde denemeye 3, sek şarap üretiminde ise 4 saf maya alınmıştır. Her üzüm çeşidi için spontan fermentasyon ile farklı mayalarla elde edilen şaraplarda fermentasyon gidişi, fiziksel, kimyasal ve duyusal analiz sonuçları değerlendirilmiştir.
Kalkan, H. ., & Aktan, N. . (1999). Bornova Misketi Üzüm Çeşidinden Dömişek ve Carignane Üzüm Çeşidinden Sek Şarap Üretiminde Farklı Mayaların Kaliteye Etkisi Üzerine bir Araştırma. Gıda, 24(4).
AMA
Kalkan H, Aktan N. Bornova Misketi Üzüm Çeşidinden Dömişek ve Carignane Üzüm Çeşidinden Sek Şarap Üretiminde Farklı Mayaların Kaliteye Etkisi Üzerine bir Araştırma. GIDA. Ağustos 1999;24(4).
Chicago
Kalkan, Hatice, ve Nihat Aktan. “Bornova Misketi Üzüm Çeşidinden Dömişek Ve Carignane Üzüm Çeşidinden Sek Şarap Üretiminde Farklı Mayaların Kaliteye Etkisi Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 24, sy. 4 (Ağustos 1999).
EndNote
Kalkan H, Aktan N (01 Ağustos 1999) Bornova Misketi Üzüm Çeşidinden Dömişek ve Carignane Üzüm Çeşidinden Sek Şarap Üretiminde Farklı Mayaların Kaliteye Etkisi Üzerine bir Araştırma. Gıda 24 4
IEEE
H. . Kalkan ve N. . Aktan, “Bornova Misketi Üzüm Çeşidinden Dömişek ve Carignane Üzüm Çeşidinden Sek Şarap Üretiminde Farklı Mayaların Kaliteye Etkisi Üzerine bir Araştırma”, GIDA, c. 24, sy. 4, 1999.
ISNAD
Kalkan, Hatice - Aktan, Nihat. “Bornova Misketi Üzüm Çeşidinden Dömişek Ve Carignane Üzüm Çeşidinden Sek Şarap Üretiminde Farklı Mayaların Kaliteye Etkisi Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 24/4 (Ağustos 1999).
JAMA
Kalkan H, Aktan N. Bornova Misketi Üzüm Çeşidinden Dömişek ve Carignane Üzüm Çeşidinden Sek Şarap Üretiminde Farklı Mayaların Kaliteye Etkisi Üzerine bir Araştırma. GIDA. 1999;24.
MLA
Kalkan, Hatice ve Nihat Aktan. “Bornova Misketi Üzüm Çeşidinden Dömişek Ve Carignane Üzüm Çeşidinden Sek Şarap Üretiminde Farklı Mayaların Kaliteye Etkisi Üzerine Bir Araştırma”. Gıda, c. 24, sy. 4, 1999.
Vancouver
Kalkan H, Aktan N. Bornova Misketi Üzüm Çeşidinden Dömişek ve Carignane Üzüm Çeşidinden Sek Şarap Üretiminde Farklı Mayaların Kaliteye Etkisi Üzerine bir Araştırma. GIDA. 1999;24(4).