BibTex RIS Cite

Microbial Fat Production From Molasses in Continuous Culture (in Turkish)

Year 1983, Volume: 8 Issue: 2, - , 01.04.1983

Abstract

Değişik üretim şekilleri, mayaların üremesini ve lipid sentezini etkilemektedir. Kesikli üretim gibi kapalı sistemlerde ortamın içeriği değiştiği için hücreler dengeli üreyemez. Oysa, sürekli üretimde hücreler dengeli bir şekilde üreyebildiği için ürün de daha yüksek miktarda ve dengeli olur. Bu yüzden ileride yapılacak çalışmalarda sürekli üretim şekli tercih edilecektir. Bu çalışmada, sürekli üretim denenmiş ve yağ üretimi için elverişli olduğu saptanmıştır. Sürekli üretimden elde edilen lipidler, ince tabaka plak kromatografisi ve silisik asit kolon kromatografisi ile analiz edilmiştir. Total lipid verimi C:N oranına bağımlı olduğu için, ortamdaki şeker ve azot kullanımı da incelenmiştir.   

Melas’dan Sürekli Yöntemle Mikrobiyel Yağı Üretimi

Year 1983, Volume: 8 Issue: 2, - , 01.04.1983

Abstract

Değişik üretim şekilleri, mayaların üremesini ve lipid sentezini etkilemektedir. Kesikli üretim gibi kapalı sistemlerde ortamın içeriği değiştiği için hücreler dengeli üreyemez. Oysa, sürekli üretimde hücreler dengeli bir şekilde üreyebildiği için ürün de daha yüksek miktarda ve dengeli olur. Bu yüzden ileride yapılacak çalışmalarda sürekli üretim şekli tercih edilecektir. Bu çalışmada, sürekli üretim denenmiş ve yağ üretimi için elverişli olduğu saptanmıştır. Sürekli üretimden elde edilen lipidler, ince tabaka plak kromatografisi ve silisik asit kolon kromatografisi ile analiz edilmiştir. Total lipid verimi C:N oranına bağımlı olduğu için, ortamdaki şeker ve azot kullanımı da incelenmiştir.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Nevin Keskin This is me

Ali Matur This is me

Publication Date April 1, 1983
Published in Issue Year 1983 Volume: 8 Issue: 2

Cite

APA Keskin, N. ., & Matur, A. . (1983). Melas’dan Sürekli Yöntemle Mikrobiyel Yağı Üretimi. Gıda, 8(2).
AMA Keskin N, Matur A. Melas’dan Sürekli Yöntemle Mikrobiyel Yağı Üretimi. The Journal of Food. April 1983;8(2).
Chicago Keskin, Nevin, and Ali Matur. “Melas’dan Sürekli Yöntemle Mikrobiyel Yağı Üretimi”. Gıda 8, no. 2 (April 1983).
EndNote Keskin N, Matur A (April 1, 1983) Melas’dan Sürekli Yöntemle Mikrobiyel Yağı Üretimi. Gıda 8 2
IEEE N. . Keskin and A. . Matur, “Melas’dan Sürekli Yöntemle Mikrobiyel Yağı Üretimi”, The Journal of Food, vol. 8, no. 2, 1983.
ISNAD Keskin, Nevin - Matur, Ali. “Melas’dan Sürekli Yöntemle Mikrobiyel Yağı Üretimi”. Gıda 8/2 (April 1983).
JAMA Keskin N, Matur A. Melas’dan Sürekli Yöntemle Mikrobiyel Yağı Üretimi. The Journal of Food. 1983;8.
MLA Keskin, Nevin and Ali Matur. “Melas’dan Sürekli Yöntemle Mikrobiyel Yağı Üretimi”. Gıda, vol. 8, no. 2, 1983.
Vancouver Keskin N, Matur A. Melas’dan Sürekli Yöntemle Mikrobiyel Yağı Üretimi. The Journal of Food. 1983;8(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/