BibTex RIS Cite

Production of Pure and Trans-Iso-HumulonE (in Turkish)

Year 1983, Volume: 8 Issue: 2, - , 01.04.1983

Abstract

Besleyici, serinletici ve hafif alkollü bir içecek olan biranın karakteristik aromasını veren hammadde şerbetçiotudur. Şerbetçiotu içerdiği acı asitler ve reçinelerle biranın acı tadını, bu acı asitlerin oksidasyon ve parçalanma ürünleri ve kısmen de uçucu yağlar biranın aromasını oluşturur. Acı asitler ve reçineler grubu içerisinde acılık gücü en yüksek olan fraksiyon, eskiden humulon adı ile bilinen fakat daha sonra benzer yapıda 5 madde (humulon, kohumulon, adhumulon, prehumulon, posthumulon) içerdiği saptanan alfa-asitleridir. Alfa-asitleri geçmişte pek çok araştırmanın konusu olmuştur. Günümüzde de hem bira kimyası hem de ilaç sanayii ile ilgili araştırmalara konu olmaktadır. Alfa asitlerinin %35-70’ini humulon oluşturmakta ve madde hem bira kimyası ile ilgili araştırmalarda, özellikle kromatografik analizlerde standart madde olarak, hem de türevlerinin elde olunmasında kullanılmaktadır.   

Saf Humulon ve Trans-İzo-Humulon Üretimi

Year 1983, Volume: 8 Issue: 2, - , 01.04.1983

Abstract

Besleyici, serinletici ve hafif alkollü bir içecek olan biranın karakteristik aromasını veren hammadde şerbetçiotudur. Şerbetçiotu içerdiği acı asitler ve reçinelerle biranın acı tadını, bu acı asitlerin oksidasyon ve parçalanma ürünleri ve kısmen de uçucu yağlar biranın aromasını oluşturur. Acı asitler ve reçineler grubu içerisinde acılık gücü en yüksek olan fraksiyon, eskiden humulon adı ile bilinen fakat daha sonra benzer yapıda 5 madde (humulon, kohumulon, adhumulon, prehumulon, posthumulon) içerdiği saptanan alfa-asitleridir. Alfa-asitleri geçmişte pek çok araştırmanın konusu olmuştur. Günümüzde de hem bira kimyası hem de ilaç sanayii ile ilgili araştırmalara konu olmaktadır. Alfa asitlerinin %35-70’ini humulon oluşturmakta ve madde hem bira kimyası ile ilgili araştırmalarda, özellikle kromatografik analizlerde standart madde olarak, hem de türevlerinin elde olunmasında kullanılmaktadır.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Oğuz Kılıç This is me

Publication Date April 1, 1983
Published in Issue Year 1983 Volume: 8 Issue: 2

Cite

APA Kılıç, O. . (1983). Saf Humulon ve Trans-İzo-Humulon Üretimi. Gıda, 8(2).
AMA Kılıç O. Saf Humulon ve Trans-İzo-Humulon Üretimi. The Journal of Food. April 1983;8(2).
Chicago Kılıç, Oğuz. “Saf Humulon Ve Trans-İzo-Humulon Üretimi”. Gıda 8, no. 2 (April 1983).
EndNote Kılıç O (April 1, 1983) Saf Humulon ve Trans-İzo-Humulon Üretimi. Gıda 8 2
IEEE O. . Kılıç, “Saf Humulon ve Trans-İzo-Humulon Üretimi”, The Journal of Food, vol. 8, no. 2, 1983.
ISNAD Kılıç, Oğuz. “Saf Humulon Ve Trans-İzo-Humulon Üretimi”. Gıda 8/2 (April 1983).
JAMA Kılıç O. Saf Humulon ve Trans-İzo-Humulon Üretimi. The Journal of Food. 1983;8.
MLA Kılıç, Oğuz. “Saf Humulon Ve Trans-İzo-Humulon Üretimi”. Gıda, vol. 8, no. 2, 1983.
Vancouver Kılıç O. Saf Humulon ve Trans-İzo-Humulon Üretimi. The Journal of Food. 1983;8(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/