BibTex RIS Cite

Future of Single Cell Proteins (in Turkish)

Year 1983, Volume: 8 Issue: 2, - , 01.04.1983

Abstract

Tek hücre proteini (SCP) tam anlamı ile hiçbir zaman gerçekleşemeyecek büyük fikirlerden birisi olarak görünmeye devam etmektedir. Ancak, uzun yıllardan beri ilk defa bu konuda bir atılım sürecine girilmiştir. Ve nihayet bir ümit ışığı belirmektedir. Şu anda  iki proje; insan ve hayvan beslenmesinde protein kaynağı olarak kullanılan mikroorganizmalarda temel değişiklikler yapabilmek için, rekombine DNA teknolojisini kullanmaktadır. Tek hücre proteininin şu andaki durumu nedir ve biyoteknolojideki son gelişmelerin bunlara uygulamasının etkisi ne olacaktır? Tek Hücre Proteini (SCP) insan ve hayvan gıdalarına ilave madde olarak katılan bir bakteri veya alg’dir. Yem ve gıda katkı maddesi gibi düşünülen birçok mikroorganizma tek hücrelilerdir. Bazıları fotosentetik olup güneş ışığını doğrudan enerji ve proteine çevirirler ve araştırmacılar için yüksek verimlerinden dolayı en cazip olanlarda bunlardır.   

Tek Hücre Proteinlerinin Geleceği

Year 1983, Volume: 8 Issue: 2, - , 01.04.1983

Abstract

Tek hücre proteini (SCP) tam anlamı ile hiçbir zaman gerçekleşemeyecek büyük fikirlerden birisi olarak görünmeye devam etmektedir. Ancak, uzun yıllardan beri ilk defa bu konuda bir atılım sürecine girilmiştir. Ve nihayet bir ümit ışığı belirmektedir. Şu anda  iki proje; insan ve hayvan beslenmesinde protein kaynağı olarak kullanılan mikroorganizmalarda temel değişiklikler yapabilmek için, rekombine DNA teknolojisini kullanmaktadır. Tek hücre proteininin şu andaki durumu nedir ve biyoteknolojideki son gelişmelerin bunlara uygulamasının etkisi ne olacaktır? Tek Hücre Proteini (SCP) insan ve hayvan gıdalarına ilave madde olarak katılan bir bakteri veya alg’dir. Yem ve gıda katkı maddesi gibi düşünülen birçok mikroorganizma tek hücrelilerdir. Bazıları fotosentetik olup güneş ışığını doğrudan enerji ve proteine çevirirler ve araştırmacılar için yüksek verimlerinden dolayı en cazip olanlarda bunlardır.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Tülin Pirkul This is me

Publication Date April 1, 1983
Published in Issue Year 1983 Volume: 8 Issue: 2

Cite

APA Pirkul, T. . (1983). Tek Hücre Proteinlerinin Geleceği. Gıda, 8(2).
AMA Pirkul T. Tek Hücre Proteinlerinin Geleceği. The Journal of Food. April 1983;8(2).
Chicago Pirkul, Tülin. “Tek Hücre Proteinlerinin Geleceği”. Gıda 8, no. 2 (April 1983).
EndNote Pirkul T (April 1, 1983) Tek Hücre Proteinlerinin Geleceği. Gıda 8 2
IEEE T. . Pirkul, “Tek Hücre Proteinlerinin Geleceği”, The Journal of Food, vol. 8, no. 2, 1983.
ISNAD Pirkul, Tülin. “Tek Hücre Proteinlerinin Geleceği”. Gıda 8/2 (April 1983).
JAMA Pirkul T. Tek Hücre Proteinlerinin Geleceği. The Journal of Food. 1983;8.
MLA Pirkul, Tülin. “Tek Hücre Proteinlerinin Geleceği”. Gıda, vol. 8, no. 2, 1983.
Vancouver Pirkul T. Tek Hücre Proteinlerinin Geleceği. The Journal of Food. 1983;8(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/