BibTex RIS Cite

Lemonine as a Bitterness Factor in Citrus Fruit Juices (in Turkish)

Year 1983, Volume: 8 Issue: 3, - , 01.06.1983

Abstract

Flavonoid yapısındaki acılık etmenlerinin yanısıra turunçgillerde bulunan diğer bir acılık etmeni de Limonindir. Limonin turunçgil meyvelerindeki triterpenoid metabolizmasının ara ürünlerinden olan bir limonoiddir. Yapılan araştırmalar bu maddenin limon ve altıntoplarla Washington Navel, Valencia ve yafa portakallarının kabuklarında, çekirdeklerinde ve bu meyvelerden elde edilen meyve sularında değişik miktarlarda bulunduğunu göstermiştir.   

Turunçgil Sularında Acılık Ögesi Olarak Limonin

Year 1983, Volume: 8 Issue: 3, - , 01.06.1983

Abstract

Flavonoid yapısındaki acılık etmenlerinin yanısıra turunçgillerde bulunan diğer bir acılık etmeni de Limonindir. Limonin turunçgil meyvelerindeki triterpenoid metabolizmasının ara ürünlerinden olan bir limonoiddir. Yapılan araştırmalar bu maddenin limon ve altıntoplarla Washington Navel, Valencia ve yafa portakallarının kabuklarında, çekirdeklerinde ve bu meyvelerden elde edilen meyve sularında değişik miktarlarda bulunduğunu göstermiştir.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Ali Altan This is me

Publication Date June 1, 1983
Published in Issue Year 1983 Volume: 8 Issue: 3

Cite

APA Altan, A. . (1983). Turunçgil Sularında Acılık Ögesi Olarak Limonin. Gıda, 8(3).
AMA Altan A. Turunçgil Sularında Acılık Ögesi Olarak Limonin. The Journal of Food. June 1983;8(3).
Chicago Altan, Ali. “Turunçgil Sularında Acılık Ögesi Olarak Limonin”. Gıda 8, no. 3 (June 1983).
EndNote Altan A (June 1, 1983) Turunçgil Sularında Acılık Ögesi Olarak Limonin. Gıda 8 3
IEEE A. . Altan, “Turunçgil Sularında Acılık Ögesi Olarak Limonin”, The Journal of Food, vol. 8, no. 3, 1983.
ISNAD Altan, Ali. “Turunçgil Sularında Acılık Ögesi Olarak Limonin”. Gıda 8/3 (June 1983).
JAMA Altan A. Turunçgil Sularında Acılık Ögesi Olarak Limonin. The Journal of Food. 1983;8.
MLA Altan, Ali. “Turunçgil Sularında Acılık Ögesi Olarak Limonin”. Gıda, vol. 8, no. 3, 1983.
Vancouver Altan A. Turunçgil Sularında Acılık Ögesi Olarak Limonin. The Journal of Food. 1983;8(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/