BibTex RIS Kaynak Göster

Lemonine as a Bitterness Factor in Citrus Fruit Juices (in Turkish)

Yıl 1983, Cilt: 8 Sayı: 3, - , 01.06.1983

Öz

Flavonoid yapısındaki acılık etmenlerinin yanısıra turunçgillerde bulunan diğer bir acılık etmeni de Limonindir. Limonin turunçgil meyvelerindeki triterpenoid metabolizmasının ara ürünlerinden olan bir limonoiddir. Yapılan araştırmalar bu maddenin limon ve altıntoplarla Washington Navel, Valencia ve yafa portakallarının kabuklarında, çekirdeklerinde ve bu meyvelerden elde edilen meyve sularında değişik miktarlarda bulunduğunu göstermiştir.   

Turunçgil Sularında Acılık Ögesi Olarak Limonin

Yıl 1983, Cilt: 8 Sayı: 3, - , 01.06.1983

Öz

Flavonoid yapısındaki acılık etmenlerinin yanısıra turunçgillerde bulunan diğer bir acılık etmeni de Limonindir. Limonin turunçgil meyvelerindeki triterpenoid metabolizmasının ara ürünlerinden olan bir limonoiddir. Yapılan araştırmalar bu maddenin limon ve altıntoplarla Washington Navel, Valencia ve yafa portakallarının kabuklarında, çekirdeklerinde ve bu meyvelerden elde edilen meyve sularında değişik miktarlarda bulunduğunu göstermiştir.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ali Altan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1983
Yayımlandığı Sayı Yıl 1983 Cilt: 8 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Altan, A. . (1983). Turunçgil Sularında Acılık Ögesi Olarak Limonin. Gıda, 8(3).
AMA Altan A. Turunçgil Sularında Acılık Ögesi Olarak Limonin. GIDA. Haziran 1983;8(3).
Chicago Altan, Ali. “Turunçgil Sularında Acılık Ögesi Olarak Limonin”. Gıda 8, sy. 3 (Haziran 1983).
EndNote Altan A (01 Haziran 1983) Turunçgil Sularında Acılık Ögesi Olarak Limonin. Gıda 8 3
IEEE A. . Altan, “Turunçgil Sularında Acılık Ögesi Olarak Limonin”, GIDA, c. 8, sy. 3, 1983.
ISNAD Altan, Ali. “Turunçgil Sularında Acılık Ögesi Olarak Limonin”. Gıda 8/3 (Haziran 1983).
JAMA Altan A. Turunçgil Sularında Acılık Ögesi Olarak Limonin. GIDA. 1983;8.
MLA Altan, Ali. “Turunçgil Sularında Acılık Ögesi Olarak Limonin”. Gıda, c. 8, sy. 3, 1983.
Vancouver Altan A. Turunçgil Sularında Acılık Ögesi Olarak Limonin. GIDA. 1983;8(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/