BibTex RIS Cite

An Experiment on Orange Wine (in Turkish)

Year 1983, Volume: 8 Issue: 4, - , 01.08.1983

Abstract

Avrupa ülkelerinde oldukça gelişmiş olan meyve şarapçılığının ülkemizde de gelişmesi beklenmektedir. Bu çalışmada, son yıllarda üretimi gittikçe artan ve Adana ve çevresinin en önemli meyvesi olan, portakal ele alınmıştır. Şarap yapımında yerli Kozan çeşitleri kullanılmıştır. Alkol derecesi yaklaşık 15 oC ve asit miktarı yaklaşık 100 me/l olan bir şarap öngörüldüğünden şıraya şeker ve su katılmıştır. Fermantasyonlar yaklaşık 80’er litre hacimli cam damacanalarda, başlık altında, gerçekleştirilmiştir. Elde edilen şaraplar üzerinde yapılan duyusal ve analitik değerlendirmelerde, bunların renk, berraklık ve tad yönünden çok iyi nitelikte oldukları, ancak beklenen düzeyde aroma içermedikleri belirlenmiştir.

Portakal Şarabı Üzerinde Deneme

Year 1983, Volume: 8 Issue: 4, - , 01.08.1983

Abstract

Avrupa ülkelerinde oldukça gelişmiş olan meyve şarapçılığının ülkemizde de gelişmesi beklenmektedir. Bu çalışmada, son yıllarda üretimi gittikçe artan ve Adana ve çevresinin en önemli meyvesi olan, portakal ele alınmıştır. Şarap yapımında yerli Kozan çeşitleri kullanılmıştır. Alkol derecesi yaklaşık 15 oC ve asit miktarı yaklaşık 100 me/l olan bir şarap öngörüldüğünden şıraya şeker ve su katılmıştır. Fermantasyonlar yaklaşık 80’er litre hacimli cam damacanalarda, başlık altında, gerçekleştirilmiştir. Elde edilen şaraplar üzerinde yapılan duyusal ve analitik değerlendirmelerde, bunların renk, berraklık ve tad yönünden çok iyi nitelikte oldukları, ancak beklenen düzeyde aroma içermedikleri belirlenmiştir.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Ahmet Canbaş This is me

Publication Date August 1, 1983
Published in Issue Year 1983 Volume: 8 Issue: 4

Cite

APA Canbaş, A. . (1983). Portakal Şarabı Üzerinde Deneme. Gıda, 8(4).
AMA Canbaş A. Portakal Şarabı Üzerinde Deneme. The Journal of Food. August 1983;8(4).
Chicago Canbaş, Ahmet. “Portakal Şarabı Üzerinde Deneme”. Gıda 8, no. 4 (August 1983).
EndNote Canbaş A (August 1, 1983) Portakal Şarabı Üzerinde Deneme. Gıda 8 4
IEEE A. . Canbaş, “Portakal Şarabı Üzerinde Deneme”, The Journal of Food, vol. 8, no. 4, 1983.
ISNAD Canbaş, Ahmet. “Portakal Şarabı Üzerinde Deneme”. Gıda 8/4 (August 1983).
JAMA Canbaş A. Portakal Şarabı Üzerinde Deneme. The Journal of Food. 1983;8.
MLA Canbaş, Ahmet. “Portakal Şarabı Üzerinde Deneme”. Gıda, vol. 8, no. 4, 1983.
Vancouver Canbaş A. Portakal Şarabı Üzerinde Deneme. The Journal of Food. 1983;8(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/