BibTex RIS Cite

Factors Affecting the Reliability of Results in Sensory Evaluation (Turkish with English Abstract)

Year 1983, Volume: 8 Issue: 6, - , 01.12.1983

Abstract

The role and the development of Sensory Evaluation in food industry are indicated briefly and the importance of reliability of  Sensory Evaluation results are stressed. The purpose and methods of Sensory Valuation, Panel, physical requirements and statistical evaluation of data constitute the main factors which have to be considered in Sensory Evaluation, and were explained and discussed in detail. 

Duyusal Değerlendirmede Sonuca Güveni Etkileyen

Year 1983, Volume: 8 Issue: 6, - , 01.12.1983

Abstract

Duyusal değerlendirme, gıdaların duyusal kalitelerin analizlerinde vazgeçilmez bir yöntem olarak kabul edilmekte, ancak değerlendirmenin sonucuna olan güvensizlik sorun yaratmaktadır. Duyusal değerlendirmede, amacın saptanması ve yöntemler, panel, fiziksel gereksinimler, istatistik değerlendirme sonucu güveni etkileyen en önemli faktörlerdir.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Meral Gönül This is me

Publication Date December 1, 1983
Published in Issue Year 1983 Volume: 8 Issue: 6

Cite

APA Gönül, M. . (1983). Duyusal Değerlendirmede Sonuca Güveni Etkileyen. Gıda, 8(6).
AMA Gönül M. Duyusal Değerlendirmede Sonuca Güveni Etkileyen. The Journal of Food. December 1983;8(6).
Chicago Gönül, Meral. “Duyusal Değerlendirmede Sonuca Güveni Etkileyen”. Gıda 8, no. 6 (December 1983).
EndNote Gönül M (December 1, 1983) Duyusal Değerlendirmede Sonuca Güveni Etkileyen. Gıda 8 6
IEEE M. . Gönül, “Duyusal Değerlendirmede Sonuca Güveni Etkileyen”, The Journal of Food, vol. 8, no. 6, 1983.
ISNAD Gönül, Meral. “Duyusal Değerlendirmede Sonuca Güveni Etkileyen”. Gıda 8/6 (December 1983).
JAMA Gönül M. Duyusal Değerlendirmede Sonuca Güveni Etkileyen. The Journal of Food. 1983;8.
MLA Gönül, Meral. “Duyusal Değerlendirmede Sonuca Güveni Etkileyen”. Gıda, vol. 8, no. 6, 1983.
Vancouver Gönül M. Duyusal Değerlendirmede Sonuca Güveni Etkileyen. The Journal of Food. 1983;8(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/