BibTex RIS Cite

Possible Uses of Cheese Whey (in Turkish)

Year 1983, Volume: 8 Issue: 6, - , 01.12.1983

Abstract

İnsanların sağlıklı olarak beslenmelerinde hayvansal protein önemli yeri olduğu bir gerçektir. Bir ülkenin nüfusunun tükettiği günlük hayvansal protein miktarı; o ülkenin gelişmişliğine paralel bir görünüm arzetmektedir. Örneğin: Gelişmiş ülkelerde kişi başına günlük hayvansal protein tüketimi 43 g iken, gelişmekte olan ülkelerde bu miktarı 9-10 g’dır. Ülkemizde de diğer gelişmekte olan ülkelerde olduğu gibi yetersiz hayvansal protein tüketimi sorunu mevcuttur. Sorunun temelinde sosyo-ekonomik nedenlerden başka hayvansal proteinin yetersiz arzı bulunmaktadır. Hayvansal protein arzının yetersizliğinin yarattığı sorunun çözümlenebilmesi çok yönlü olmakla beraber, hayvansal protein israfına engel olmak bunlardan en verimli biçimlerde yararlanmak üzerinde durulması gereken konular olmaktadır.

Peynir Altı Suyunu Değerlendirme Olanakları

Year 1983, Volume: 8 Issue: 6, - , 01.12.1983

Abstract

İnsanların sağlıklı olarak beslenmelerinde hayvansal protein önemli yeri olduğu bir gerçektir. Bir ülkenin nüfusunun tükettiği günlük hayvansal protein miktarı; o ülkenin gelişmişliğine paralel bir görünüm arzetmektedir. Örneğin: Gelişmiş ülkelerde kişi başına günlük hayvansal protein tüketimi 43 g iken, gelişmekte olan ülkelerde bu miktarı 9-10 g’dır. Ülkemizde de diğer gelişmekte olan ülkelerde olduğu gibi yetersiz hayvansal protein tüketimi sorunu mevcuttur. Sorunun temelinde sosyo-ekonomik nedenlerden başka hayvansal proteinin yetersiz arzı bulunmaktadır. Hayvansal protein arzının yetersizliğinin yarattığı sorunun çözümlenebilmesi çok yönlü olmakla beraber, hayvansal protein israfına engel olmak bunlardan en verimli biçimlerde yararlanmak üzerinde durulması gereken konular olmaktadır.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Gülderen Oysun This is me

Publication Date December 1, 1983
Published in Issue Year 1983 Volume: 8 Issue: 6

Cite

APA Oysun, G. . (1983). Peynir Altı Suyunu Değerlendirme Olanakları. Gıda, 8(6).
AMA Oysun G. Peynir Altı Suyunu Değerlendirme Olanakları. The Journal of Food. December 1983;8(6).
Chicago Oysun, Gülderen. “Peynir Altı Suyunu Değerlendirme Olanakları”. Gıda 8, no. 6 (December 1983).
EndNote Oysun G (December 1, 1983) Peynir Altı Suyunu Değerlendirme Olanakları. Gıda 8 6
IEEE G. . Oysun, “Peynir Altı Suyunu Değerlendirme Olanakları”, The Journal of Food, vol. 8, no. 6, 1983.
ISNAD Oysun, Gülderen. “Peynir Altı Suyunu Değerlendirme Olanakları”. Gıda 8/6 (December 1983).
JAMA Oysun G. Peynir Altı Suyunu Değerlendirme Olanakları. The Journal of Food. 1983;8.
MLA Oysun, Gülderen. “Peynir Altı Suyunu Değerlendirme Olanakları”. Gıda, vol. 8, no. 6, 1983.
Vancouver Oysun G. Peynir Altı Suyunu Değerlendirme Olanakları. The Journal of Food. 1983;8(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/