İnsanların sağlıklı olarak beslenmelerinde hayvansal protein önemli yeri olduğu bir gerçektir. Bir ülkenin nüfusunun tükettiği günlük hayvansal protein miktarı; o ülkenin gelişmişliğine paralel bir görünüm arzetmektedir. Örneğin: Gelişmiş ülkelerde kişi başına günlük hayvansal protein tüketimi 43 g iken, gelişmekte olan ülkelerde bu miktarı 9-10 g’dır. Ülkemizde de diğer gelişmekte olan ülkelerde olduğu gibi yetersiz hayvansal protein tüketimi sorunu mevcuttur. Sorunun temelinde sosyo-ekonomik nedenlerden başka hayvansal proteinin yetersiz arzı bulunmaktadır. Hayvansal protein arzının yetersizliğinin yarattığı sorunun çözümlenebilmesi çok yönlü olmakla beraber, hayvansal protein israfına engel olmak bunlardan en verimli biçimlerde yararlanmak üzerinde durulması gereken konular olmaktadır.
İnsanların sağlıklı olarak beslenmelerinde hayvansal protein önemli yeri olduğu bir gerçektir. Bir ülkenin nüfusunun tükettiği günlük hayvansal protein miktarı; o ülkenin gelişmişliğine paralel bir görünüm arzetmektedir. Örneğin: Gelişmiş ülkelerde kişi başına günlük hayvansal protein tüketimi 43 g iken, gelişmekte olan ülkelerde bu miktarı 9-10 g’dır. Ülkemizde de diğer gelişmekte olan ülkelerde olduğu gibi yetersiz hayvansal protein tüketimi sorunu mevcuttur. Sorunun temelinde sosyo-ekonomik nedenlerden başka hayvansal proteinin yetersiz arzı bulunmaktadır. Hayvansal protein arzının yetersizliğinin yarattığı sorunun çözümlenebilmesi çok yönlü olmakla beraber, hayvansal protein israfına engel olmak bunlardan en verimli biçimlerde yararlanmak üzerinde durulması gereken konular olmaktadır.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | December 1, 1983 |
Published in Issue | Year 1983 Volume: 8 Issue: 6 |