BibTex RIS Cite

Natural Toxic Compounds in Food of Plant Origin (in Turkish)

Year 1984, Volume: 9 Issue: 1, - , 01.02.1984

Abstract

Kimi bitkisel kaynaklı gıdalar yapılarında çeşitli doğal toksik ögeleri içermektedirler. Bunlar belirli koşullarda insanlarda zehirlenmelere yol açmaktadırlar. Bitkisel kaynaklı gıdalardaki gosipol, guvatrojen ve tripsin inhibitörleri gibi bu maddeler ısıtma, suyla ekstraksiyon veya bitki ıslah çalışmalarıyla uzaklaştırılıp, azaltılabilirler.

Bitkisel Gıdalardaki Doğal Toksik Bileşikler

Year 1984, Volume: 9 Issue: 1, - , 01.02.1984

Abstract

Kimi bitkisel kaynaklı gıdalar yapılarında çeşitli doğal toksik ögeleri içermektedirler. Bunlar belirli koşullarda insanlarda zehirlenmelere yol açmaktadırlar. Bitkisel kaynaklı gıdalardaki gosipol, guvatrojen ve tripsin inhibitörleri gibi bu maddeler ısıtma, suyla ekstraksiyon veya bitki ıslah çalışmalarıyla uzaklaştırılıp, azaltılabilirler.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Ayhan Temiz This is me

Jale Acar This is me

Publication Date February 1, 1984
Published in Issue Year 1984 Volume: 9 Issue: 1

Cite

APA Temiz, A. ., & Acar, J. . (1984). Bitkisel Gıdalardaki Doğal Toksik Bileşikler. Gıda, 9(1).
AMA Temiz A, Acar J. Bitkisel Gıdalardaki Doğal Toksik Bileşikler. The Journal of Food. February 1984;9(1).
Chicago Temiz, Ayhan, and Jale Acar. “Bitkisel Gıdalardaki Doğal Toksik Bileşikler”. Gıda 9, no. 1 (February 1984).
EndNote Temiz A, Acar J (February 1, 1984) Bitkisel Gıdalardaki Doğal Toksik Bileşikler. Gıda 9 1
IEEE A. . Temiz and J. . Acar, “Bitkisel Gıdalardaki Doğal Toksik Bileşikler”, The Journal of Food, vol. 9, no. 1, 1984.
ISNAD Temiz, Ayhan - Acar, Jale. “Bitkisel Gıdalardaki Doğal Toksik Bileşikler”. Gıda 9/1 (February 1984).
JAMA Temiz A, Acar J. Bitkisel Gıdalardaki Doğal Toksik Bileşikler. The Journal of Food. 1984;9.
MLA Temiz, Ayhan and Jale Acar. “Bitkisel Gıdalardaki Doğal Toksik Bileşikler”. Gıda, vol. 9, no. 1, 1984.
Vancouver Temiz A, Acar J. Bitkisel Gıdalardaki Doğal Toksik Bileşikler. The Journal of Food. 1984;9(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/