BibTex RIS Kaynak Göster

Natural Toxic Compounds in Food of Plant Origin (in Turkish)

Yıl 1984, Cilt: 9 Sayı: 1, - , 01.02.1984

Öz

Kimi bitkisel kaynaklı gıdalar yapılarında çeşitli doğal toksik ögeleri içermektedirler. Bunlar belirli koşullarda insanlarda zehirlenmelere yol açmaktadırlar. Bitkisel kaynaklı gıdalardaki gosipol, guvatrojen ve tripsin inhibitörleri gibi bu maddeler ısıtma, suyla ekstraksiyon veya bitki ıslah çalışmalarıyla uzaklaştırılıp, azaltılabilirler.

Bitkisel Gıdalardaki Doğal Toksik Bileşikler

Yıl 1984, Cilt: 9 Sayı: 1, - , 01.02.1984

Öz

Kimi bitkisel kaynaklı gıdalar yapılarında çeşitli doğal toksik ögeleri içermektedirler. Bunlar belirli koşullarda insanlarda zehirlenmelere yol açmaktadırlar. Bitkisel kaynaklı gıdalardaki gosipol, guvatrojen ve tripsin inhibitörleri gibi bu maddeler ısıtma, suyla ekstraksiyon veya bitki ıslah çalışmalarıyla uzaklaştırılıp, azaltılabilirler.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ayhan Temiz Bu kişi benim

Jale Acar Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1984
Yayımlandığı Sayı Yıl 1984 Cilt: 9 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Temiz, A. ., & Acar, J. . (1984). Bitkisel Gıdalardaki Doğal Toksik Bileşikler. Gıda, 9(1).
AMA Temiz A, Acar J. Bitkisel Gıdalardaki Doğal Toksik Bileşikler. GIDA. Şubat 1984;9(1).
Chicago Temiz, Ayhan, ve Jale Acar. “Bitkisel Gıdalardaki Doğal Toksik Bileşikler”. Gıda 9, sy. 1 (Şubat 1984).
EndNote Temiz A, Acar J (01 Şubat 1984) Bitkisel Gıdalardaki Doğal Toksik Bileşikler. Gıda 9 1
IEEE A. . Temiz ve J. . Acar, “Bitkisel Gıdalardaki Doğal Toksik Bileşikler”, GIDA, c. 9, sy. 1, 1984.
ISNAD Temiz, Ayhan - Acar, Jale. “Bitkisel Gıdalardaki Doğal Toksik Bileşikler”. Gıda 9/1 (Şubat 1984).
JAMA Temiz A, Acar J. Bitkisel Gıdalardaki Doğal Toksik Bileşikler. GIDA. 1984;9.
MLA Temiz, Ayhan ve Jale Acar. “Bitkisel Gıdalardaki Doğal Toksik Bileşikler”. Gıda, c. 9, sy. 1, 1984.
Vancouver Temiz A, Acar J. Bitkisel Gıdalardaki Doğal Toksik Bileşikler. GIDA. 1984;9(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/