BibTex RIS Cite

Identification of Killer Yeast (in Turkish)

Year 1984, Volume: 9 Issue: 1, - , 01.02.1984

Abstract

Bu olayla ilk defa 1963’de Oxford’dan bir katolik papaz olan Makeower karşılaşmış ve bu buluş giderek artan bir ölçüde ilgi görmüştür. Kuşkusuz bu ilginin doğmasında olayın amiline verilen kötü adın çarpıcılığı kadar organizmanın zehirleyici doğası da büyük rol oynamaktadır. Gerçekten zehirler ve zehirlenmenin mekanizması bilimin daima dikkatini çekmiştir. Olayı gözlemek için, bu öldürücü  faktör (Killer Factor)’e hassas bir maya suşuyla hazırlanmış bir agar plat üzerinde Resim 1’de görüldüğü gibi çok kuvvetli ve kuvvetli katılmaya ile hassas maya kültürlerinden 3 sürme yapılması (SK, K ve S) ve sonra agar platın inkübasyona bırakılması yeterli olmaktadır.   

Öldürücü Maya (Killer Yeast)’nın Tanımı

Year 1984, Volume: 9 Issue: 1, - , 01.02.1984

Abstract

Bu olayla ilk defa 1963’de Oxford’dan bir katolik papaz olan Makeower karşılaşmış ve bu buluş giderek artan bir ölçüde ilgi görmüştür. Kuşkusuz bu ilginin doğmasında olayın amiline verilen kötü adın çarpıcılığı kadar organizmanın zehirleyici doğası da büyük rol oynamaktadır. Gerçekten zehirler ve zehirlenmenin mekanizması bilimin daima dikkatini çekmiştir. Olayı gözlemek için, bu öldürücü  faktör (Killer Factor)’e hassas bir maya suşuyla hazırlanmış bir agar plat üzerinde Resim 1’de görüldüğü gibi çok kuvvetli ve kuvvetli katılmaya ile hassas maya kültürlerinden 3 sürme yapılması (SK, K ve S) ve sonra agar platın inkübasyona bırakılması yeterli olmaktadır.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

M. Hilmi Pamir This is me

Publication Date February 1, 1984
Published in Issue Year 1984 Volume: 9 Issue: 1

Cite

APA Pamir, M. H. . (1984). Öldürücü Maya (Killer Yeast)’nın Tanımı. Gıda, 9(1).
AMA Pamir MH. Öldürücü Maya (Killer Yeast)’nın Tanımı. The Journal of Food. February 1984;9(1).
Chicago Pamir, M. Hilmi. “Öldürücü Maya (Killer Yeast)’nın Tanımı”. Gıda 9, no. 1 (February 1984).
EndNote Pamir MH (February 1, 1984) Öldürücü Maya (Killer Yeast)’nın Tanımı. Gıda 9 1
IEEE M. H. . Pamir, “Öldürücü Maya (Killer Yeast)’nın Tanımı”, The Journal of Food, vol. 9, no. 1, 1984.
ISNAD Pamir, M. Hilmi. “Öldürücü Maya (Killer Yeast)’nın Tanımı”. Gıda 9/1 (February 1984).
JAMA Pamir MH. Öldürücü Maya (Killer Yeast)’nın Tanımı. The Journal of Food. 1984;9.
MLA Pamir, M. Hilmi. “Öldürücü Maya (Killer Yeast)’nın Tanımı”. Gıda, vol. 9, no. 1, 1984.
Vancouver Pamir MH. Öldürücü Maya (Killer Yeast)’nın Tanımı. The Journal of Food. 1984;9(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/