BibTex RIS Cite

The Usage of Calcium Ion Containing Compounds to Prevent Cucumber Pickles Softening (Turkish with English Abstract)

Year 2000, Volume: 25 Issue: 4, - , 01.08.2000

Abstract

Ca++ containing compounds (calcium chloride, calcium acetat etc.) have been used extensively in cucumber pickle production to prevent softening. But there are some different applications about using of their level. Also, effect mechanisms of these compounds haven't been explained clearly. in this paper, knowledge on this matter was tried to summarize and clarify.  

Kalsiyum İyonu İçeren Bileşiklerin Hıyar Turşularında Ortaya Çıkan Yumuşamayı Önlemede Kullanılması

Year 2000, Volume: 25 Issue: 4, - , 01.08.2000

Abstract

Hıyar turşusu üretiminde, Ca++içeren kalsiyum klorür ve kalsiyum asetat gibi bileşikler yumuşama zararını önlemek amacıyla yoğun olarak kullanılmaktadır. Ancak kullanım düzeyleri konusunda değişik uygulamalar bulunmakta, ayrıca bu bileşiklerin etki mekanizması tam ola­rak bilinmemektedir. Bu makalede konuya ilişkin bilgiler özetlenerek, konunun daha iyi anlaşılmasına çalışılmıştır.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Erhan İç This is me

Filiz Özçelik This is me

Publication Date August 1, 2000
Published in Issue Year 2000 Volume: 25 Issue: 4

Cite

APA İç, E. ., & Özçelik, F. . (2000). Kalsiyum İyonu İçeren Bileşiklerin Hıyar Turşularında Ortaya Çıkan Yumuşamayı Önlemede Kullanılması. Gıda, 25(4).
AMA İç E, Özçelik F. Kalsiyum İyonu İçeren Bileşiklerin Hıyar Turşularında Ortaya Çıkan Yumuşamayı Önlemede Kullanılması. The Journal of Food. August 2000;25(4).
Chicago İç, Erhan, and Filiz Özçelik. “Kalsiyum İyonu İçeren Bileşiklerin Hıyar Turşularında Ortaya Çıkan Yumuşamayı Önlemede Kullanılması”. Gıda 25, no. 4 (August 2000).
EndNote İç E, Özçelik F (August 1, 2000) Kalsiyum İyonu İçeren Bileşiklerin Hıyar Turşularında Ortaya Çıkan Yumuşamayı Önlemede Kullanılması. Gıda 25 4
IEEE E. . İç and F. . Özçelik, “Kalsiyum İyonu İçeren Bileşiklerin Hıyar Turşularında Ortaya Çıkan Yumuşamayı Önlemede Kullanılması”, The Journal of Food, vol. 25, no. 4, 2000.
ISNAD İç, Erhan - Özçelik, Filiz. “Kalsiyum İyonu İçeren Bileşiklerin Hıyar Turşularında Ortaya Çıkan Yumuşamayı Önlemede Kullanılması”. Gıda 25/4 (August 2000).
JAMA İç E, Özçelik F. Kalsiyum İyonu İçeren Bileşiklerin Hıyar Turşularında Ortaya Çıkan Yumuşamayı Önlemede Kullanılması. The Journal of Food. 2000;25.
MLA İç, Erhan and Filiz Özçelik. “Kalsiyum İyonu İçeren Bileşiklerin Hıyar Turşularında Ortaya Çıkan Yumuşamayı Önlemede Kullanılması”. Gıda, vol. 25, no. 4, 2000.
Vancouver İç E, Özçelik F. Kalsiyum İyonu İçeren Bileşiklerin Hıyar Turşularında Ortaya Çıkan Yumuşamayı Önlemede Kullanılması. The Journal of Food. 2000;25(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/