BibTex RIS Cite

A Comparison of Extraction and Thin-Layer Chromatographic Methods for the Detection of tetracycline Residues in Animal Tissues (Turkish with English Abstract)

Year 2000, Volume: 25 Issue: 6, - , 01.12.2000

Abstract

Tetracycline antibiotics are most widely applied antibiotics for the treatments of animal and feed additives. Extraction and thin-layer chromatographic methods are compared for measuring legal residue level of tetracyclines (100 ug/g) in meat, kidney and liver. MALISCH extraction methods and high-performance thin-layer chromatography methods are found proper for legal residue level in animal tissues. 

Hayvansal Dokularda Tetrasiklinlerin Saptanmasında Ekstraksiyon ve İnce Tabaka Kromatografisi Yöntemlerinin Karşılaştırılması

Year 2000, Volume: 25 Issue: 6, - , 01.12.2000

Abstract

Yem katkısı ve tedavi amacı ile kullanılan Tetrasiklinlerin et, böbrek, karaciğer örneklerinde yasal olarak izin verilen düzeyini (100 ug/ g) saptayacak ekstraksiyon ve ince-tabaka kromatografisi yöntemleri karşılaştırılmalın Her üç doku örneğinde MALISCH ekstraksiyon yöntemi ve yüksek-performanslı ince-tabaka kromatografisi (HPTLC) yöntemi yasal düzeyi belirlemek için uygun bulunmuştur.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Nursel Develi Işıklı This is me

Sevgi Göktürk This is me

Publication Date December 1, 2000
Published in Issue Year 2000 Volume: 25 Issue: 6

Cite

APA Işıklı, N. D. ., & Göktürk, S. . (2000). Hayvansal Dokularda Tetrasiklinlerin Saptanmasında Ekstraksiyon ve İnce Tabaka Kromatografisi Yöntemlerinin Karşılaştırılması. Gıda, 25(6).
AMA Işıklı ND, Göktürk S. Hayvansal Dokularda Tetrasiklinlerin Saptanmasında Ekstraksiyon ve İnce Tabaka Kromatografisi Yöntemlerinin Karşılaştırılması. The Journal of Food. December 2000;25(6).
Chicago Işıklı, Nursel Develi, and Sevgi Göktürk. “Hayvansal Dokularda Tetrasiklinlerin Saptanmasında Ekstraksiyon Ve İnce Tabaka Kromatografisi Yöntemlerinin Karşılaştırılması”. Gıda 25, no. 6 (December 2000).
EndNote Işıklı ND, Göktürk S (December 1, 2000) Hayvansal Dokularda Tetrasiklinlerin Saptanmasında Ekstraksiyon ve İnce Tabaka Kromatografisi Yöntemlerinin Karşılaştırılması. Gıda 25 6
IEEE N. D. . Işıklı and S. . Göktürk, “Hayvansal Dokularda Tetrasiklinlerin Saptanmasında Ekstraksiyon ve İnce Tabaka Kromatografisi Yöntemlerinin Karşılaştırılması”, The Journal of Food, vol. 25, no. 6, 2000.
ISNAD Işıklı, Nursel Develi - Göktürk, Sevgi. “Hayvansal Dokularda Tetrasiklinlerin Saptanmasında Ekstraksiyon Ve İnce Tabaka Kromatografisi Yöntemlerinin Karşılaştırılması”. Gıda 25/6 (December 2000).
JAMA Işıklı ND, Göktürk S. Hayvansal Dokularda Tetrasiklinlerin Saptanmasında Ekstraksiyon ve İnce Tabaka Kromatografisi Yöntemlerinin Karşılaştırılması. The Journal of Food. 2000;25.
MLA Işıklı, Nursel Develi and Sevgi Göktürk. “Hayvansal Dokularda Tetrasiklinlerin Saptanmasında Ekstraksiyon Ve İnce Tabaka Kromatografisi Yöntemlerinin Karşılaştırılması”. Gıda, vol. 25, no. 6, 2000.
Vancouver Işıklı ND, Göktürk S. Hayvansal Dokularda Tetrasiklinlerin Saptanmasında Ekstraksiyon ve İnce Tabaka Kromatografisi Yöntemlerinin Karşılaştırılması. The Journal of Food. 2000;25(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/