BibTex RIS Kaynak Göster

A Comparison of Extraction and Thin-Layer Chromatographic Methods for the Detection of tetracycline Residues in Animal Tissues (Turkish with English Abstract)

Yıl 2000, Cilt: 25 Sayı: 6, - , 01.12.2000

Öz

Tetracycline antibiotics are most widely applied antibiotics for the treatments of animal and feed additives. Extraction and thin-layer chromatographic methods are compared for measuring legal residue level of tetracyclines (100 ug/g) in meat, kidney and liver. MALISCH extraction methods and high-performance thin-layer chromatography methods are found proper for legal residue level in animal tissues. 

Hayvansal Dokularda Tetrasiklinlerin Saptanmasında Ekstraksiyon ve İnce Tabaka Kromatografisi Yöntemlerinin Karşılaştırılması

Yıl 2000, Cilt: 25 Sayı: 6, - , 01.12.2000

Öz

Yem katkısı ve tedavi amacı ile kullanılan Tetrasiklinlerin et, böbrek, karaciğer örneklerinde yasal olarak izin verilen düzeyini (100 ug/ g) saptayacak ekstraksiyon ve ince-tabaka kromatografisi yöntemleri karşılaştırılmalın Her üç doku örneğinde MALISCH ekstraksiyon yöntemi ve yüksek-performanslı ince-tabaka kromatografisi (HPTLC) yöntemi yasal düzeyi belirlemek için uygun bulunmuştur.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Nursel Develi Işıklı Bu kişi benim

Sevgi Göktürk Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2000
Yayımlandığı Sayı Yıl 2000 Cilt: 25 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Işıklı, N. D. ., & Göktürk, S. . (2000). Hayvansal Dokularda Tetrasiklinlerin Saptanmasında Ekstraksiyon ve İnce Tabaka Kromatografisi Yöntemlerinin Karşılaştırılması. Gıda, 25(6).
AMA Işıklı ND, Göktürk S. Hayvansal Dokularda Tetrasiklinlerin Saptanmasında Ekstraksiyon ve İnce Tabaka Kromatografisi Yöntemlerinin Karşılaştırılması. GIDA. Aralık 2000;25(6).
Chicago Işıklı, Nursel Develi, ve Sevgi Göktürk. “Hayvansal Dokularda Tetrasiklinlerin Saptanmasında Ekstraksiyon Ve İnce Tabaka Kromatografisi Yöntemlerinin Karşılaştırılması”. Gıda 25, sy. 6 (Aralık 2000).
EndNote Işıklı ND, Göktürk S (01 Aralık 2000) Hayvansal Dokularda Tetrasiklinlerin Saptanmasında Ekstraksiyon ve İnce Tabaka Kromatografisi Yöntemlerinin Karşılaştırılması. Gıda 25 6
IEEE N. D. . Işıklı ve S. . Göktürk, “Hayvansal Dokularda Tetrasiklinlerin Saptanmasında Ekstraksiyon ve İnce Tabaka Kromatografisi Yöntemlerinin Karşılaştırılması”, GIDA, c. 25, sy. 6, 2000.
ISNAD Işıklı, Nursel Develi - Göktürk, Sevgi. “Hayvansal Dokularda Tetrasiklinlerin Saptanmasında Ekstraksiyon Ve İnce Tabaka Kromatografisi Yöntemlerinin Karşılaştırılması”. Gıda 25/6 (Aralık 2000).
JAMA Işıklı ND, Göktürk S. Hayvansal Dokularda Tetrasiklinlerin Saptanmasında Ekstraksiyon ve İnce Tabaka Kromatografisi Yöntemlerinin Karşılaştırılması. GIDA. 2000;25.
MLA Işıklı, Nursel Develi ve Sevgi Göktürk. “Hayvansal Dokularda Tetrasiklinlerin Saptanmasında Ekstraksiyon Ve İnce Tabaka Kromatografisi Yöntemlerinin Karşılaştırılması”. Gıda, c. 25, sy. 6, 2000.
Vancouver Işıklı ND, Göktürk S. Hayvansal Dokularda Tetrasiklinlerin Saptanmasında Ekstraksiyon ve İnce Tabaka Kromatografisi Yöntemlerinin Karşılaştırılması. GIDA. 2000;25(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/