BibTex RIS Cite

The Effects of Variety and Location on the Quality of Bread Wheats (Turkish with English Abstract)

Year 1990, Volume: 15 Issue: 6, - , 01.12.1990

Abstract

In this research, the effect of variety and location on the quality of some bread wheat varieties grown at 5 different locations and in two years (1987 and 1988) have been examined. A total of 80 samples were evaluated. As a results of statistical evaluations (P<0.01); The quality criteria of wheat were affected significantly by variety were larger than those for location on the amount of vitreous kernels, 1000 kernel weight, water absorption, dough resistance, and exstensograph energy. The criteria which were more affected by the environment were ash content, farinograph dough development time, dough extensibility, bread weight, loaf volume and bread quality (according to Dallman).

Ekmeklik Buğdayların Kalitesi Üzerine Çeşit ve Çevrenin Etkisi

Year 1990, Volume: 15 Issue: 6, - , 01.12.1990

Abstract

Bu çalışmada iki yıl (1987 ve 1988) ve beş değişik çevrede yetiştirilen bazı ekmeklik buğday çeşitlerinin kalitesi üzerine çeşit ve çevrenin etkileri araştırılmıştır. Toplam 80 örnek analiz edilmiştir. İstatistiksel olarak önemli bulunan sonuçlara göre (P<0.01); buğdayın kalite kriterleri, çeşit, çevre ve yıl tarafından önemli ölçüde etkilenmektedir. Camsı tane, 1000 tane ağırlığı, su adsorpsiyonu, uzama mukavemeti ve enerji üzerine çeşidin etkisi çevreden daha fazladır. Daha çok çevreden etkilenen kriterler ise kül miktarı, gelişme müddeti, uzama kabiliyeti, ekmek ağırlığı, ekmek hacmi ve ekmek değer sayısıdır.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Recai Ercan This is me

Emine Bildik This is me

Publication Date December 1, 1990
Published in Issue Year 1990 Volume: 15 Issue: 6

Cite

APA Ercan, R. ., & Bildik, E. . (1990). Ekmeklik Buğdayların Kalitesi Üzerine Çeşit ve Çevrenin Etkisi. Gıda, 15(6).
AMA Ercan R, Bildik E. Ekmeklik Buğdayların Kalitesi Üzerine Çeşit ve Çevrenin Etkisi. The Journal of Food. December 1990;15(6).
Chicago Ercan, Recai, and Emine Bildik. “Ekmeklik Buğdayların Kalitesi Üzerine Çeşit Ve Çevrenin Etkisi”. Gıda 15, no. 6 (December 1990).
EndNote Ercan R, Bildik E (December 1, 1990) Ekmeklik Buğdayların Kalitesi Üzerine Çeşit ve Çevrenin Etkisi. Gıda 15 6
IEEE R. . Ercan and E. . Bildik, “Ekmeklik Buğdayların Kalitesi Üzerine Çeşit ve Çevrenin Etkisi”, The Journal of Food, vol. 15, no. 6, 1990.
ISNAD Ercan, Recai - Bildik, Emine. “Ekmeklik Buğdayların Kalitesi Üzerine Çeşit Ve Çevrenin Etkisi”. Gıda 15/6 (December 1990).
JAMA Ercan R, Bildik E. Ekmeklik Buğdayların Kalitesi Üzerine Çeşit ve Çevrenin Etkisi. The Journal of Food. 1990;15.
MLA Ercan, Recai and Emine Bildik. “Ekmeklik Buğdayların Kalitesi Üzerine Çeşit Ve Çevrenin Etkisi”. Gıda, vol. 15, no. 6, 1990.
Vancouver Ercan R, Bildik E. Ekmeklik Buğdayların Kalitesi Üzerine Çeşit ve Çevrenin Etkisi. The Journal of Food. 1990;15(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/