BibTex RIS Cite

Confounders Encountered in the Microbiological Control of Yoghurt (Turkish with English Abstract)

Year 1991, Volume: 16 Issue: 3, - , 01.06.1991

Abstract

The various confounders especially on coliform determinations of yoghurt have been detected by using different selective media. In this study, resolution and elimination of these problems depended on undesirable yeast contamination of yoghurt was investigated. Also some Turkish regulations rules and other microbiological control problems which are concerning on this subject were investigated and have been tried to find some advices.

Yoğurdun Mikrobiyolojik Kontrollerinde Karşılaşılan Yanılgılar ve Sorunlar

Year 1991, Volume: 16 Issue: 3, - , 01.06.1991

Abstract

Farklı selektif ortamlar kullanılarak yapılan mikrobiyolojik yoğurt analizleri, özellikle koliform belirlemelerinde çeşitli yanılgı durumlarla karşılaşılabildiğini göstermiştir. Çalışmada yoğurttaki maya kontaminasyonlarına bağlı olarak gelişebilen bu yanılgıların açıklanması ve ortadan kaldırılması amaçlanmıştır. Konuyla ilgili tüzük ve yönetmelik aksaklıkları, bunların giderilmeleri hususları ve analizcilerin karşılaştıkları diğer mikrobiyolojik kontrol problemleri de ele alınarak bazı öneriler getirilmeye çalışılmıştır.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Şeminur Topal This is me

Publication Date June 1, 1991
Published in Issue Year 1991 Volume: 16 Issue: 3

Cite

APA Topal, Ş. . (1991). Yoğurdun Mikrobiyolojik Kontrollerinde Karşılaşılan Yanılgılar ve Sorunlar. Gıda, 16(3).
AMA Topal Ş. Yoğurdun Mikrobiyolojik Kontrollerinde Karşılaşılan Yanılgılar ve Sorunlar. The Journal of Food. June 1991;16(3).
Chicago Topal, Şeminur. “Yoğurdun Mikrobiyolojik Kontrollerinde Karşılaşılan Yanılgılar Ve Sorunlar”. Gıda 16, no. 3 (June 1991).
EndNote Topal Ş (June 1, 1991) Yoğurdun Mikrobiyolojik Kontrollerinde Karşılaşılan Yanılgılar ve Sorunlar. Gıda 16 3
IEEE Ş. . Topal, “Yoğurdun Mikrobiyolojik Kontrollerinde Karşılaşılan Yanılgılar ve Sorunlar”, The Journal of Food, vol. 16, no. 3, 1991.
ISNAD Topal, Şeminur. “Yoğurdun Mikrobiyolojik Kontrollerinde Karşılaşılan Yanılgılar Ve Sorunlar”. Gıda 16/3 (June 1991).
JAMA Topal Ş. Yoğurdun Mikrobiyolojik Kontrollerinde Karşılaşılan Yanılgılar ve Sorunlar. The Journal of Food. 1991;16.
MLA Topal, Şeminur. “Yoğurdun Mikrobiyolojik Kontrollerinde Karşılaşılan Yanılgılar Ve Sorunlar”. Gıda, vol. 16, no. 3, 1991.
Vancouver Topal Ş. Yoğurdun Mikrobiyolojik Kontrollerinde Karşılaşılan Yanılgılar ve Sorunlar. The Journal of Food. 1991;16(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/