BibTex RIS Cite

Comparision of Two Different Extraction Methods fort he Determination of Free Aroma Compounds of the Must of Kalecik Karası Cultivar (Turkish with English Abstract)

Year 2001, Volume: 26 Issue: 6, - , 01.12.2001

Abstract

In this study, free aroma compounds of the must of Kalecik karası were extracted by using Amberlite XAD-2 and liquid-liquid (dichloromethan) extraction methods and aroma compounds of these were determinated. Aroma compounds were analyzed by gas chromatography and identified by gas chromatography-mass spectrometry (GS-MS). Findings from two different extraction methods were compared. With liquid-liquid extraction method nineteen free (8 alcohols, 1 terpen, 5 acids, 4 esters) aroma compounds and with Amberlite XAD-2 extraction method seventeen free (8 alcohols, 1 terpen, 4 acids, 4 esters) aroma compounds were identified. Results indicated that there are no significant differences between two extraction methods.   

Kalecik Karası Sırasındaki Serbest Aroma Maddelerinin Tayininde İki Farklı Ekstraksiyon Yönteminin Kıyaslanması

Year 2001, Volume: 26 Issue: 6, - , 01.12.2001

Abstract

Bu çalışmada Kalecik karası sırasındaki serbest aroma maddeleri Amberlit XAD-2 reçinesi ve sıvı-sıvı (iklorometan) ekstraksiyon yöntemleri ile ekstrakte edilmiş ve elde edilen ekstraktlarda aroma maddeleri belirlenmiştir. Aroma maddelerinin analizleri gaz kromatografisinde gerçekleştirilmiş ve bu maddelerinin tanısında gaz kromatografisi-kütle spektrometresi kullanılmıştır. Analiz sonuçları, uygulanan ekstraksiyon yöntemine göre kıyaslanmıştır. Dikiorometan ile yapılan sıvı-sıvı ektraksiyonda şırada, 8 adet alkol, 1 adet terpen, 5 adet uçucu asit ve 4 adet ester olmak üzere toplam 18 adet serbest aroma maddesi ve Amberlit XAD-2 reçinesi kullanılarak yapılan ekstraksiyonda ise 8 adet alkol, 1 adet terpen, 4 adet uçucu asit ve 4 adet ester olmak üzere toplam 17 adet serbest aroma maddesi belirlenmiştir. Her iki ekstraksiyon yöntemi arasmda şıradaki serbest aroma maddeleri bakımından, belirgin bir farklılık bulunmadığı saptanmıştır.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Serkan Selli This is me

Turgut Cabaroğlu This is me

Ahmet Canbaş This is me

Publication Date December 1, 2001
Published in Issue Year 2001 Volume: 26 Issue: 6

Cite

APA Selli, S. ., Cabaroğlu, T. ., & Canbaş, A. . (2001). Kalecik Karası Sırasındaki Serbest Aroma Maddelerinin Tayininde İki Farklı Ekstraksiyon Yönteminin Kıyaslanması. Gıda, 26(6).
AMA Selli S, Cabaroğlu T, Canbaş A. Kalecik Karası Sırasındaki Serbest Aroma Maddelerinin Tayininde İki Farklı Ekstraksiyon Yönteminin Kıyaslanması. The Journal of Food. December 2001;26(6).
Chicago Selli, Serkan, Turgut Cabaroğlu, and Ahmet Canbaş. “Kalecik Karası Sırasındaki Serbest Aroma Maddelerinin Tayininde İki Farklı Ekstraksiyon Yönteminin Kıyaslanması”. Gıda 26, no. 6 (December 2001).
EndNote Selli S, Cabaroğlu T, Canbaş A (December 1, 2001) Kalecik Karası Sırasındaki Serbest Aroma Maddelerinin Tayininde İki Farklı Ekstraksiyon Yönteminin Kıyaslanması. Gıda 26 6
IEEE S. . Selli, T. . Cabaroğlu, and A. . Canbaş, “Kalecik Karası Sırasındaki Serbest Aroma Maddelerinin Tayininde İki Farklı Ekstraksiyon Yönteminin Kıyaslanması”, The Journal of Food, vol. 26, no. 6, 2001.
ISNAD Selli, Serkan et al. “Kalecik Karası Sırasındaki Serbest Aroma Maddelerinin Tayininde İki Farklı Ekstraksiyon Yönteminin Kıyaslanması”. Gıda 26/6 (December 2001).
JAMA Selli S, Cabaroğlu T, Canbaş A. Kalecik Karası Sırasındaki Serbest Aroma Maddelerinin Tayininde İki Farklı Ekstraksiyon Yönteminin Kıyaslanması. The Journal of Food. 2001;26.
MLA Selli, Serkan et al. “Kalecik Karası Sırasındaki Serbest Aroma Maddelerinin Tayininde İki Farklı Ekstraksiyon Yönteminin Kıyaslanması”. Gıda, vol. 26, no. 6, 2001.
Vancouver Selli S, Cabaroğlu T, Canbaş A. Kalecik Karası Sırasındaki Serbest Aroma Maddelerinin Tayininde İki Farklı Ekstraksiyon Yönteminin Kıyaslanması. The Journal of Food. 2001;26(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/