BibTex RIS Cite

Determination of some Biogenic Amins in Wines (Turkish with English Abstract)

Year 2002, Volume: 27 Issue: 3, - , 01.06.2002

Abstract

The presence of biogenic amines in wines is interest on the effect of human health. A large factors have been observed to affect their formation including; precursors amino acids, initial microbial population in grape, must treatment, contact time of must and grape skins, alcohol content, sulfur dioxide added nutrients, pH, temperature etc. In this research, 6 different Turkish wine samples from the 1998 harvest period have been anlysed by using HPLC methods for determining their content of biogenic amines. 

Şaraplarda Bazı Biyojen Aminlerin Belirlenmesi

Year 2002, Volume: 27 Issue: 3, - , 01.06.2002

Abstract

Biyojen aminler fermente gıda ürünlerinde sıklıkla rastlanan ve insan sağlığı bakımından özel bir öneme sahip olan bileşenlerdir. Şaraptaki biyojen amin oluşumunu ve miktarını serbest amino asit düzeyi, üzümdeki mikroorganizma yükü, pH, SO2, sıcaklık, katılan maya besin maddeleri, maserasyon yöntemi, mikrobiyel etkiler gibi nedenler belirler. Bu çalışmada biyojenik aminlerden şaraplarda önemli miktarda bulunan histamin, tiramin, diaminobütan gibi bazıları HPLC yardımıyla 6 Türk şarabı örneğinde belirlenmiştir.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

R. Ertan Anlı This is me

Publication Date June 1, 2002
Published in Issue Year 2002 Volume: 27 Issue: 3

Cite

APA Anlı, R. E. . (2002). Şaraplarda Bazı Biyojen Aminlerin Belirlenmesi. Gıda, 27(3).
AMA Anlı RE. Şaraplarda Bazı Biyojen Aminlerin Belirlenmesi. The Journal of Food. June 2002;27(3).
Chicago Anlı, R. Ertan. “Şaraplarda Bazı Biyojen Aminlerin Belirlenmesi”. Gıda 27, no. 3 (June 2002).
EndNote Anlı RE (June 1, 2002) Şaraplarda Bazı Biyojen Aminlerin Belirlenmesi. Gıda 27 3
IEEE R. E. . Anlı, “Şaraplarda Bazı Biyojen Aminlerin Belirlenmesi”, The Journal of Food, vol. 27, no. 3, 2002.
ISNAD Anlı, R. Ertan. “Şaraplarda Bazı Biyojen Aminlerin Belirlenmesi”. Gıda 27/3 (June 2002).
JAMA Anlı RE. Şaraplarda Bazı Biyojen Aminlerin Belirlenmesi. The Journal of Food. 2002;27.
MLA Anlı, R. Ertan. “Şaraplarda Bazı Biyojen Aminlerin Belirlenmesi”. Gıda, vol. 27, no. 3, 2002.
Vancouver Anlı RE. Şaraplarda Bazı Biyojen Aminlerin Belirlenmesi. The Journal of Food. 2002;27(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/