BibTex RIS Cite

The Utilization on Wine Factory Wastes as a Vegetable Oil Source (Turkish with English Abstract)

Year 1992, Volume: 17 Issue: 4, - , 01.08.1992

Abstract

Recovery of oil from the grape seeds a winery solid waste, have been studied. Physical and chemical tests were performed for exploring the industrial used and edibility of the oil obtained. Percent recovery of the oil from the grape seed by using. Soxhelet extractor was found to be about 13%. It was determined that the oil obtained could be used in industry as unrefined while it was edible even after refining.   

Şarap Fabrikası Atıklarının Bitkisel Yağ Kaynağı Olarak Değerlendirilmesi

Year 1992, Volume: 17 Issue: 4, - , 01.08.1992

Abstract

Şarap üretim atığı olan üzüm çekirdeğinden yağın kazanılması için çalışılmıştır. Elde edilen bu yağın sanayide kullanımı ve yenilebilir olmasına yönelik fiziksel ve kimyasal tayinler yapılmıştır. Sokselet ekstraktörü kullanılarak üzüm çekirdeğinden kazanılan yağ yaklaşık %13 olarak bulunmuştur. Üzüm çekirdeği yağının ham yağ olarak sanayide kullanılabileceği, rafine edildikten sonra da yenilebilir olduğu belirlenmiştir.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

İbrahim Peker This is me

Publication Date August 1, 1992
Published in Issue Year 1992 Volume: 17 Issue: 4

Cite

APA Peker, İ. . (1992). Şarap Fabrikası Atıklarının Bitkisel Yağ Kaynağı Olarak Değerlendirilmesi. Gıda, 17(4).
AMA Peker İ. Şarap Fabrikası Atıklarının Bitkisel Yağ Kaynağı Olarak Değerlendirilmesi. The Journal of Food. August 1992;17(4).
Chicago Peker, İbrahim. “Şarap Fabrikası Atıklarının Bitkisel Yağ Kaynağı Olarak Değerlendirilmesi”. Gıda 17, no. 4 (August 1992).
EndNote Peker İ (August 1, 1992) Şarap Fabrikası Atıklarının Bitkisel Yağ Kaynağı Olarak Değerlendirilmesi. Gıda 17 4
IEEE İ. . Peker, “Şarap Fabrikası Atıklarının Bitkisel Yağ Kaynağı Olarak Değerlendirilmesi”, The Journal of Food, vol. 17, no. 4, 1992.
ISNAD Peker, İbrahim. “Şarap Fabrikası Atıklarının Bitkisel Yağ Kaynağı Olarak Değerlendirilmesi”. Gıda 17/4 (August 1992).
JAMA Peker İ. Şarap Fabrikası Atıklarının Bitkisel Yağ Kaynağı Olarak Değerlendirilmesi. The Journal of Food. 1992;17.
MLA Peker, İbrahim. “Şarap Fabrikası Atıklarının Bitkisel Yağ Kaynağı Olarak Değerlendirilmesi”. Gıda, vol. 17, no. 4, 1992.
Vancouver Peker İ. Şarap Fabrikası Atıklarının Bitkisel Yağ Kaynağı Olarak Değerlendirilmesi. The Journal of Food. 1992;17(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/