BibTex RIS Cite

Good and Harmful Habits Affecting the Diet/Nutrition of Particularly the Families Living In Rural Areas (in Turkish)

Year 1992, Volume: 17 Issue: 4, - , 01.08.1992

Abstract

Bireylerin optimal sağlık ve performansta olabilmeleri için önde gelen faktörlerden biri gereği gibi beslenmedir. Gereği gibi beslenme “yeterli ve dengeli beslenme” deyimleri ile tanımlanır. Dengeli ve yeterli miktarda gıda tüketmeyen insanların büyüme, gelişme ve normal çalışmalarında aksaklıklar olur ve hastalıklara karşı direnci azalır. Ülkemizde beslenmenin yetersiz ve dengesiz oluşunun en önemli nedenlerinden birisi de beslenme alışkanlıklarıdır. Yiyecek seçimi ve beslenme alışkanlıklarının meydana gelmesinde rol oynayan etmenler çeşitlidir. Bireylerin ve toplumların yeme alışkanlıkları bu değişik etmenlerin etkisiyle yavaş yavaş oluşur ve yerleşirler. Toplumun kültürel yapısı, sosyo ekonomik düzeyi, eğitim ve öğrenim düzeyi gibi etmenler beslenme alışkanlıklarının oluşmasında ve değişmesinde önemli faktörlerdir (Sacır 1976).  

Özellikle Kırsal Alan Ailesinin Beslenmesini Etkileyen Yararlı ve Zararlı Alışkanlıklar

Year 1992, Volume: 17 Issue: 4, - , 01.08.1992

Abstract

Bireylerin optimal sağlık ve performansta olabilmeleri için önde gelen faktörlerden biri gereği gibi beslenmedir. Gereği gibi beslenme “yeterli ve dengeli beslenme” deyimleri ile tanımlanır. Dengeli ve yeterli miktarda gıda tüketmeyen insanların büyüme, gelişme ve normal çalışmalarında aksaklıklar olur ve hastalıklara karşı direnci azalır. Ülkemizde beslenmenin yetersiz ve dengesiz oluşunun en önemli nedenlerinden birisi de beslenme alışkanlıklarıdır. Yiyecek seçimi ve beslenme alışkanlıklarının meydana gelmesinde rol oynayan etmenler çeşitlidir. Bireylerin ve toplumların yeme alışkanlıkları bu değişik etmenlerin etkisiyle yavaş yavaş oluşur ve yerleşirler. Toplumun kültürel yapısı, sosyo ekonomik düzeyi, eğitim ve öğrenim düzeyi gibi etmenler beslenme alışkanlıklarının oluşmasında ve değişmesinde önemli faktörlerdir (Sacır 1976).  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Seniha Hasipek This is me

Nevin Aktaş This is me

A. Özfer Özçelik This is me

F. Pınar Çakıroğlu This is me

Publication Date August 1, 1992
Published in Issue Year 1992 Volume: 17 Issue: 4

Cite

APA Hasipek, S. ., Aktaş, N. ., Özçelik, A. Ö. ., Çakıroğlu, F. P. . (1992). Özellikle Kırsal Alan Ailesinin Beslenmesini Etkileyen Yararlı ve Zararlı Alışkanlıklar. Gıda, 17(4).
AMA Hasipek S, Aktaş N, Özçelik AÖ, Çakıroğlu FP. Özellikle Kırsal Alan Ailesinin Beslenmesini Etkileyen Yararlı ve Zararlı Alışkanlıklar. The Journal of Food. August 1992;17(4).
Chicago Hasipek, Seniha, Nevin Aktaş, A. Özfer Özçelik, and F. Pınar Çakıroğlu. “Özellikle Kırsal Alan Ailesinin Beslenmesini Etkileyen Yararlı Ve Zararlı Alışkanlıklar”. Gıda 17, no. 4 (August 1992).
EndNote Hasipek S, Aktaş N, Özçelik AÖ, Çakıroğlu FP (August 1, 1992) Özellikle Kırsal Alan Ailesinin Beslenmesini Etkileyen Yararlı ve Zararlı Alışkanlıklar. Gıda 17 4
IEEE S. . Hasipek, N. . Aktaş, A. Ö. . Özçelik, and F. P. . Çakıroğlu, “Özellikle Kırsal Alan Ailesinin Beslenmesini Etkileyen Yararlı ve Zararlı Alışkanlıklar”, The Journal of Food, vol. 17, no. 4, 1992.
ISNAD Hasipek, Seniha et al. “Özellikle Kırsal Alan Ailesinin Beslenmesini Etkileyen Yararlı Ve Zararlı Alışkanlıklar”. Gıda 17/4 (August 1992).
JAMA Hasipek S, Aktaş N, Özçelik AÖ, Çakıroğlu FP. Özellikle Kırsal Alan Ailesinin Beslenmesini Etkileyen Yararlı ve Zararlı Alışkanlıklar. The Journal of Food. 1992;17.
MLA Hasipek, Seniha et al. “Özellikle Kırsal Alan Ailesinin Beslenmesini Etkileyen Yararlı Ve Zararlı Alışkanlıklar”. Gıda, vol. 17, no. 4, 1992.
Vancouver Hasipek S, Aktaş N, Özçelik AÖ, Çakıroğlu FP. Özellikle Kırsal Alan Ailesinin Beslenmesini Etkileyen Yararlı ve Zararlı Alışkanlıklar. The Journal of Food. 1992;17(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/