BibTex RIS Cite

Some Microbiological Spesifications of Bread are Producted in Salihli District of Manisa (Turkish with English Abstract)

Year 2003, Volume: 28 Issue: 1, - , 01.02.2003

Abstract

In this study, some microbiological spesifications of breads that are produced in Salihli district were investigated. For this purpose, 20 bread samples on April and May, 40 bread samples on June, July and August in 2001 were examined for total mesophilic aerobic bacteria, molds and rope spore counts. 6 (30%) of the samples examined on April and May, 30 (75%) of the samples examined on June, July and August are determined not to fit the microbiological criteria.  

Manisa'nın Salihli İlçesindeki Fırınlarda Üretilen Ekmeklerin Bazı Mikrobiyolojik Özellikleri Binnur

Year 2003, Volume: 28 Issue: 1, - , 01.02.2003

Abstract

Bu çalışmada Salihli ilçesindeki fırınlarda üretilen ekmeklerin bazı mikrobiyolojik özellikleri tespit edilmeye çalışılmıştır. Bu amaçla 2001 yılı Nisan ile Mayıs aylarında 20 adet; Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında 40 adet ekmek örneğinde; toplam aerobik mezofil bakteri, küf ve rop sporu sayımları yapılmıştır. Nisan ile Mayıs aylarında incelenen örneklerden 6 adedinin (%30), Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında incelenen örneklerden 30 adedinin (%75) mikrobiyolojik kriterlere uygun olmadığı tespit edilmiştir.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Binnur Meriçli Yapıcı This is me

Nur Banu Barut This is me

Publication Date February 1, 2003
Published in Issue Year 2003 Volume: 28 Issue: 1

Cite

APA Yapıcı, B. M. ., & Barut, N. B. . (2003). Manisa’nın Salihli İlçesindeki Fırınlarda Üretilen Ekmeklerin Bazı Mikrobiyolojik Özellikleri Binnur. Gıda, 28(1).
AMA Yapıcı BM, Barut NB. Manisa’nın Salihli İlçesindeki Fırınlarda Üretilen Ekmeklerin Bazı Mikrobiyolojik Özellikleri Binnur. The Journal of Food. February 2003;28(1).
Chicago Yapıcı, Binnur Meriçli, and Nur Banu Barut. “Manisa’nın Salihli İlçesindeki Fırınlarda Üretilen Ekmeklerin Bazı Mikrobiyolojik Özellikleri Binnur”. Gıda 28, no. 1 (February 2003).
EndNote Yapıcı BM, Barut NB (February 1, 2003) Manisa’nın Salihli İlçesindeki Fırınlarda Üretilen Ekmeklerin Bazı Mikrobiyolojik Özellikleri Binnur. Gıda 28 1
IEEE B. M. . Yapıcı and N. B. . Barut, “Manisa’nın Salihli İlçesindeki Fırınlarda Üretilen Ekmeklerin Bazı Mikrobiyolojik Özellikleri Binnur”, The Journal of Food, vol. 28, no. 1, 2003.
ISNAD Yapıcı, Binnur Meriçli - Barut, Nur Banu. “Manisa’nın Salihli İlçesindeki Fırınlarda Üretilen Ekmeklerin Bazı Mikrobiyolojik Özellikleri Binnur”. Gıda 28/1 (February 2003).
JAMA Yapıcı BM, Barut NB. Manisa’nın Salihli İlçesindeki Fırınlarda Üretilen Ekmeklerin Bazı Mikrobiyolojik Özellikleri Binnur. The Journal of Food. 2003;28.
MLA Yapıcı, Binnur Meriçli and Nur Banu Barut. “Manisa’nın Salihli İlçesindeki Fırınlarda Üretilen Ekmeklerin Bazı Mikrobiyolojik Özellikleri Binnur”. Gıda, vol. 28, no. 1, 2003.
Vancouver Yapıcı BM, Barut NB. Manisa’nın Salihli İlçesindeki Fırınlarda Üretilen Ekmeklerin Bazı Mikrobiyolojik Özellikleri Binnur. The Journal of Food. 2003;28(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/