BibTex RIS Cite

Nutritional and Health Prodective Effects of Yoghurt (Turkish with English Abstract)

Year 2003, Volume: 28 Issue: 1, - , 01.02.2003

Abstract

Yogurt is a Turkish invention according to historical data and has been consumed by Turks and nations dominated by Turkish culture for centuries. Its caloric content is near milk and protein ingestion is better than this original form. The bacteria concentrated in yogurt synthesize some vitamins during their metabolism. It has curative properties for some digestive system disorders. it also shows antibiotic, antimicrobial and antitumoral activities.  

Yoğurdun Besleyici ve Sağlığı Koruyucu Etkisi

Year 2003, Volume: 28 Issue: 1, - , 01.02.2003

Abstract

Yoğurt, tarihsel kayıtlara göre bir Türk buluşudur ve yüzyıllardan beri Türkler ve Türk kültürü altında kalan ülkelerde tüketilmiştir. Enerji değeri süte yakın, proteinlerinin sindirilebilirliği daha yüksektir. Yoğurt bakterileri faaliyetleri sırasında bazı vitaminleri sentezlerler. Bazı sindirim sistemi rahatsızlıklarını tedavi edici etkisi vardır. Antimikrobiyal, antitümör özellikleri gösterir.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

F. Pınar Çakıroğlu This is me

Publication Date February 1, 2003
Published in Issue Year 2003 Volume: 28 Issue: 1

Cite

APA Çakıroğlu, F. P. . (2003). Yoğurdun Besleyici ve Sağlığı Koruyucu Etkisi. Gıda, 28(1).
AMA Çakıroğlu FP. Yoğurdun Besleyici ve Sağlığı Koruyucu Etkisi. The Journal of Food. February 2003;28(1).
Chicago Çakıroğlu, F. Pınar. “Yoğurdun Besleyici Ve Sağlığı Koruyucu Etkisi”. Gıda 28, no. 1 (February 2003).
EndNote Çakıroğlu FP (February 1, 2003) Yoğurdun Besleyici ve Sağlığı Koruyucu Etkisi. Gıda 28 1
IEEE F. P. . Çakıroğlu, “Yoğurdun Besleyici ve Sağlığı Koruyucu Etkisi”, The Journal of Food, vol. 28, no. 1, 2003.
ISNAD Çakıroğlu, F. Pınar. “Yoğurdun Besleyici Ve Sağlığı Koruyucu Etkisi”. Gıda 28/1 (February 2003).
JAMA Çakıroğlu FP. Yoğurdun Besleyici ve Sağlığı Koruyucu Etkisi. The Journal of Food. 2003;28.
MLA Çakıroğlu, F. Pınar. “Yoğurdun Besleyici Ve Sağlığı Koruyucu Etkisi”. Gıda, vol. 28, no. 1, 2003.
Vancouver Çakıroğlu FP. Yoğurdun Besleyici ve Sağlığı Koruyucu Etkisi. The Journal of Food. 2003;28(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/