Nonenzymatic browning reactions are the most important flavor producing reactions that occur in foods on drying, processing and cooking. The nonenzymatic browning reactions are not only a source of flavor (good and bad) in foods, they may be used also to synthesize some of the more desirable flavor compounds to add back to foods that are deficient in flavor.
Enzimatik olmayan esmerleşme reaksiyonları gıdaların kurutulması, işlenmesi ve pişirilmesi sırasında, en önemli lezzet maddelerini meydana getiren reaksiyonlardır. Enzimatik olmayan esmeleşme reaksiyonları gıdada sadece iyi yada kötü tat ve kokunun bir kaynağı değil, aynı zamanda gıdalardaki yetersiz lezzeti desteklemek için katılması gerekli lezzet bileşiklerinin sentezinde de kullanılan önemli reaksiyonlardır.
Bağdatlıoğlu, N. ., & Hışıl, Y. . (1993). Enzimatik Olmayan Esmerleşme Reaksiyonları Sırasında Oluşan Lezzet Bileşikleri. Gıda, 18(2).
AMA
Bağdatlıoğlu N, Hışıl Y. Enzimatik Olmayan Esmerleşme Reaksiyonları Sırasında Oluşan Lezzet Bileşikleri. The Journal of Food. April 1993;18(2).
Chicago
Bağdatlıoğlu, Neriman, and Yaşar Hışıl. “Enzimatik Olmayan Esmerleşme Reaksiyonları Sırasında Oluşan Lezzet Bileşikleri”. Gıda 18, no. 2 (April 1993).
EndNote
Bağdatlıoğlu N, Hışıl Y (April 1, 1993) Enzimatik Olmayan Esmerleşme Reaksiyonları Sırasında Oluşan Lezzet Bileşikleri. Gıda 18 2
IEEE
N. . Bağdatlıoğlu and Y. . Hışıl, “Enzimatik Olmayan Esmerleşme Reaksiyonları Sırasında Oluşan Lezzet Bileşikleri”, The Journal of Food, vol. 18, no. 2, 1993.
ISNAD
Bağdatlıoğlu, Neriman - Hışıl, Yaşar. “Enzimatik Olmayan Esmerleşme Reaksiyonları Sırasında Oluşan Lezzet Bileşikleri”. Gıda 18/2 (April 1993).
JAMA
Bağdatlıoğlu N, Hışıl Y. Enzimatik Olmayan Esmerleşme Reaksiyonları Sırasında Oluşan Lezzet Bileşikleri. The Journal of Food. 1993;18.
MLA
Bağdatlıoğlu, Neriman and Yaşar Hışıl. “Enzimatik Olmayan Esmerleşme Reaksiyonları Sırasında Oluşan Lezzet Bileşikleri”. Gıda, vol. 18, no. 2, 1993.
Vancouver
Bağdatlıoğlu N, Hışıl Y. Enzimatik Olmayan Esmerleşme Reaksiyonları Sırasında Oluşan Lezzet Bileşikleri. The Journal of Food. 1993;18(2).