BibTex RIS Cite

Flavour Components Occurred During Nonenzymatic Browning Reactions (Turkish with English Abstract)

Year 1993, Volume: 18 Issue: 2, - , 01.04.1993

Abstract

Nonenzymatic browning reactions are the most important flavor producing reactions that occur in foods on drying, processing and cooking. The nonenzymatic browning reactions are not only a source of flavor (good and bad) in foods, they may be used also to synthesize some of the more desirable flavor compounds to add back to foods that are deficient in flavor.

Enzimatik Olmayan Esmerleşme Reaksiyonları Sırasında Oluşan Lezzet Bileşikleri

Year 1993, Volume: 18 Issue: 2, - , 01.04.1993

Abstract

Enzimatik olmayan esmerleşme reaksiyonları gıdaların kurutulması, işlenmesi ve pişirilmesi sırasında, en önemli lezzet maddelerini meydana getiren reaksiyonlardır. Enzimatik olmayan esmeleşme reaksiyonları gıdada sadece iyi yada kötü tat ve kokunun bir kaynağı değil, aynı zamanda gıdalardaki yetersiz lezzeti desteklemek için katılması gerekli lezzet bileşiklerinin sentezinde de kullanılan önemli reaksiyonlardır. 

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Neriman Bağdatlıoğlu This is me

Yaşar Hışıl This is me

Publication Date April 1, 1993
Published in Issue Year 1993 Volume: 18 Issue: 2

Cite

APA Bağdatlıoğlu, N. ., & Hışıl, Y. . (1993). Enzimatik Olmayan Esmerleşme Reaksiyonları Sırasında Oluşan Lezzet Bileşikleri. Gıda, 18(2).
AMA Bağdatlıoğlu N, Hışıl Y. Enzimatik Olmayan Esmerleşme Reaksiyonları Sırasında Oluşan Lezzet Bileşikleri. The Journal of Food. April 1993;18(2).
Chicago Bağdatlıoğlu, Neriman, and Yaşar Hışıl. “Enzimatik Olmayan Esmerleşme Reaksiyonları Sırasında Oluşan Lezzet Bileşikleri”. Gıda 18, no. 2 (April 1993).
EndNote Bağdatlıoğlu N, Hışıl Y (April 1, 1993) Enzimatik Olmayan Esmerleşme Reaksiyonları Sırasında Oluşan Lezzet Bileşikleri. Gıda 18 2
IEEE N. . Bağdatlıoğlu and Y. . Hışıl, “Enzimatik Olmayan Esmerleşme Reaksiyonları Sırasında Oluşan Lezzet Bileşikleri”, The Journal of Food, vol. 18, no. 2, 1993.
ISNAD Bağdatlıoğlu, Neriman - Hışıl, Yaşar. “Enzimatik Olmayan Esmerleşme Reaksiyonları Sırasında Oluşan Lezzet Bileşikleri”. Gıda 18/2 (April 1993).
JAMA Bağdatlıoğlu N, Hışıl Y. Enzimatik Olmayan Esmerleşme Reaksiyonları Sırasında Oluşan Lezzet Bileşikleri. The Journal of Food. 1993;18.
MLA Bağdatlıoğlu, Neriman and Yaşar Hışıl. “Enzimatik Olmayan Esmerleşme Reaksiyonları Sırasında Oluşan Lezzet Bileşikleri”. Gıda, vol. 18, no. 2, 1993.
Vancouver Bağdatlıoğlu N, Hışıl Y. Enzimatik Olmayan Esmerleşme Reaksiyonları Sırasında Oluşan Lezzet Bileşikleri. The Journal of Food. 1993;18(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/