BibTex RIS Cite

Şeker Pancarı Küspesinden Pektin İzolasyonu

Year 1993, Volume: 18 Issue: 2, - , 01.04.1993

Abstract

Şeker pancarı küspesinin bileşimi belirlendikten sonra HCl ekstraksiyonu (pH= 1.5; 80 oC; 4 saat) amonyum oksalat ekstraksiyonu (%0.25 AO; pH= 3.5; 75 oC; 1 saat) ve disodyum etilendiamin tetraasetik asit ekstraksiyonu (%0.5 EDTA; 90 oC; 1 saat) yöntemleriyle şeker pancarı küspesinden pektin elde edildi. Pektin içeriği, uygulanan ekstraksiyon yöntemine göre değişmektedir. Üç ekstraksiyon yöntemi arasında en yüksek pektin verimi (%21.75) AO ekstraksiyonu yöntemiyle elde edildi. 

Isolation of Pectin from the Sugar-Beet Pulp (Turkish with English Abstract)

Year 1993, Volume: 18 Issue: 2, - , 01.04.1993

Abstract

The composition of the sugar-beet pulp was determined and the pectin was extracted by using HCl (pH= 1.5; 80 oC; 4 h.), ammonium oxalate (%0.25 AO; pH= 3.5; 75 oC; 1 h.) and EDTA procedures (%0.5 EDTA; 90 oC; 1 h.). Although the efficiency among the procedures varied, the best result was obtained by AO extraction in which the pectin content of the final product was 21.75%.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Nurhan Arslan This is me

Türker Aşan This is me

Publication Date April 1, 1993
Published in Issue Year 1993 Volume: 18 Issue: 2

Cite

APA Arslan, N. ., & Aşan, T. . (1993). Şeker Pancarı Küspesinden Pektin İzolasyonu. Gıda, 18(2).
AMA Arslan N, Aşan T. Şeker Pancarı Küspesinden Pektin İzolasyonu. The Journal of Food. April 1993;18(2).
Chicago Arslan, Nurhan, and Türker Aşan. “Şeker Pancarı Küspesinden Pektin İzolasyonu”. Gıda 18, no. 2 (April 1993).
EndNote Arslan N, Aşan T (April 1, 1993) Şeker Pancarı Küspesinden Pektin İzolasyonu. Gıda 18 2
IEEE N. . Arslan and T. . Aşan, “Şeker Pancarı Küspesinden Pektin İzolasyonu”, The Journal of Food, vol. 18, no. 2, 1993.
ISNAD Arslan, Nurhan - Aşan, Türker. “Şeker Pancarı Küspesinden Pektin İzolasyonu”. Gıda 18/2 (April 1993).
JAMA Arslan N, Aşan T. Şeker Pancarı Küspesinden Pektin İzolasyonu. The Journal of Food. 1993;18.
MLA Arslan, Nurhan and Türker Aşan. “Şeker Pancarı Küspesinden Pektin İzolasyonu”. Gıda, vol. 18, no. 2, 1993.
Vancouver Arslan N, Aşan T. Şeker Pancarı Küspesinden Pektin İzolasyonu. The Journal of Food. 1993;18(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/