BibTex RIS Kaynak Göster

Şeker Pancarı Küspesinden Pektin İzolasyonu

Yıl 1993, Cilt: 18 Sayı: 2, - , 01.04.1993

Öz

Şeker pancarı küspesinin bileşimi belirlendikten sonra HCl ekstraksiyonu (pH= 1.5; 80 oC; 4 saat) amonyum oksalat ekstraksiyonu (%0.25 AO; pH= 3.5; 75 oC; 1 saat) ve disodyum etilendiamin tetraasetik asit ekstraksiyonu (%0.5 EDTA; 90 oC; 1 saat) yöntemleriyle şeker pancarı küspesinden pektin elde edildi. Pektin içeriği, uygulanan ekstraksiyon yöntemine göre değişmektedir. Üç ekstraksiyon yöntemi arasında en yüksek pektin verimi (%21.75) AO ekstraksiyonu yöntemiyle elde edildi. 

Isolation of Pectin from the Sugar-Beet Pulp (Turkish with English Abstract)

Yıl 1993, Cilt: 18 Sayı: 2, - , 01.04.1993

Öz

The composition of the sugar-beet pulp was determined and the pectin was extracted by using HCl (pH= 1.5; 80 oC; 4 h.), ammonium oxalate (%0.25 AO; pH= 3.5; 75 oC; 1 h.) and EDTA procedures (%0.5 EDTA; 90 oC; 1 h.). Although the efficiency among the procedures varied, the best result was obtained by AO extraction in which the pectin content of the final product was 21.75%.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Nurhan Arslan Bu kişi benim

Türker Aşan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1993
Yayımlandığı Sayı Yıl 1993 Cilt: 18 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Arslan, N. ., & Aşan, T. . (1993). Şeker Pancarı Küspesinden Pektin İzolasyonu. Gıda, 18(2).
AMA Arslan N, Aşan T. Şeker Pancarı Küspesinden Pektin İzolasyonu. GIDA. Nisan 1993;18(2).
Chicago Arslan, Nurhan, ve Türker Aşan. “Şeker Pancarı Küspesinden Pektin İzolasyonu”. Gıda 18, sy. 2 (Nisan 1993).
EndNote Arslan N, Aşan T (01 Nisan 1993) Şeker Pancarı Küspesinden Pektin İzolasyonu. Gıda 18 2
IEEE N. . Arslan ve T. . Aşan, “Şeker Pancarı Küspesinden Pektin İzolasyonu”, GIDA, c. 18, sy. 2, 1993.
ISNAD Arslan, Nurhan - Aşan, Türker. “Şeker Pancarı Küspesinden Pektin İzolasyonu”. Gıda 18/2 (Nisan 1993).
JAMA Arslan N, Aşan T. Şeker Pancarı Küspesinden Pektin İzolasyonu. GIDA. 1993;18.
MLA Arslan, Nurhan ve Türker Aşan. “Şeker Pancarı Küspesinden Pektin İzolasyonu”. Gıda, c. 18, sy. 2, 1993.
Vancouver Arslan N, Aşan T. Şeker Pancarı Küspesinden Pektin İzolasyonu. GIDA. 1993;18(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/