BibTex RIS Cite

The Chemical Principles in Production of Various Modified Starches (Turkish with English Abstract)

Year 1993, Volume: 18 Issue: 2, - , 01.04.1993

Abstract

Natural starch production is converted to modified starch of different type via various chemical means. In this survey, chemical structures and physicochemical properties of native starches are outlined; chemical basis or principles of major modifications to most commonly modified starches are summarized. The emphasize has been allocated in food industry, such as; pre-gelatinized starch, acid thinned starch, oxidified starch, dextrins, cross-linked starch, stabilized starches.   

Değişik Modifiye Nişastaların Üretiminde Kimyasal Prensipler

Year 1993, Volume: 18 Issue: 2, - , 01.04.1993

Abstract

Günümüzde doğal nişasta üretimi büyük orandı modifiye nişasta üretimine dönüştürülmektedir. Bu makalede, önceden çirişlendirilmiş nişasta asitle inceltilmiş nişasta, çapraz bağlı nişasta dekstrinler, stabilize edilmiş nişasta gibi gıda sanayiinde en çok kullanılan modifiye nişasta türleri, kimyasal tepkimeler baz alınarak incelenmiştir.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Necla Çağlarırmak This is me

Ünsal Çakmaklı This is me

Publication Date April 1, 1993
Published in Issue Year 1993 Volume: 18 Issue: 2

Cite

APA Çağlarırmak, N. ., & Çakmaklı, Ü. . (1993). Değişik Modifiye Nişastaların Üretiminde Kimyasal Prensipler. Gıda, 18(2).
AMA Çağlarırmak N, Çakmaklı Ü. Değişik Modifiye Nişastaların Üretiminde Kimyasal Prensipler. The Journal of Food. April 1993;18(2).
Chicago Çağlarırmak, Necla, and Ünsal Çakmaklı. “Değişik Modifiye Nişastaların Üretiminde Kimyasal Prensipler”. Gıda 18, no. 2 (April 1993).
EndNote Çağlarırmak N, Çakmaklı Ü (April 1, 1993) Değişik Modifiye Nişastaların Üretiminde Kimyasal Prensipler. Gıda 18 2
IEEE N. . Çağlarırmak and Ü. . Çakmaklı, “Değişik Modifiye Nişastaların Üretiminde Kimyasal Prensipler”, The Journal of Food, vol. 18, no. 2, 1993.
ISNAD Çağlarırmak, Necla - Çakmaklı, Ünsal. “Değişik Modifiye Nişastaların Üretiminde Kimyasal Prensipler”. Gıda 18/2 (April 1993).
JAMA Çağlarırmak N, Çakmaklı Ü. Değişik Modifiye Nişastaların Üretiminde Kimyasal Prensipler. The Journal of Food. 1993;18.
MLA Çağlarırmak, Necla and Ünsal Çakmaklı. “Değişik Modifiye Nişastaların Üretiminde Kimyasal Prensipler”. Gıda, vol. 18, no. 2, 1993.
Vancouver Çağlarırmak N, Çakmaklı Ü. Değişik Modifiye Nişastaların Üretiminde Kimyasal Prensipler. The Journal of Food. 1993;18(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/