BibTex RIS Kaynak Göster

The Chemical Principles in Production of Various Modified Starches (Turkish with English Abstract)

Yıl 1993, Cilt: 18 Sayı: 2, - , 01.04.1993

Öz

Natural starch production is converted to modified starch of different type via various chemical means. In this survey, chemical structures and physicochemical properties of native starches are outlined; chemical basis or principles of major modifications to most commonly modified starches are summarized. The emphasize has been allocated in food industry, such as; pre-gelatinized starch, acid thinned starch, oxidified starch, dextrins, cross-linked starch, stabilized starches.   

Değişik Modifiye Nişastaların Üretiminde Kimyasal Prensipler

Yıl 1993, Cilt: 18 Sayı: 2, - , 01.04.1993

Öz

Günümüzde doğal nişasta üretimi büyük orandı modifiye nişasta üretimine dönüştürülmektedir. Bu makalede, önceden çirişlendirilmiş nişasta asitle inceltilmiş nişasta, çapraz bağlı nişasta dekstrinler, stabilize edilmiş nişasta gibi gıda sanayiinde en çok kullanılan modifiye nişasta türleri, kimyasal tepkimeler baz alınarak incelenmiştir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Necla Çağlarırmak Bu kişi benim

Ünsal Çakmaklı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1993
Yayımlandığı Sayı Yıl 1993 Cilt: 18 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Çağlarırmak, N. ., & Çakmaklı, Ü. . (1993). Değişik Modifiye Nişastaların Üretiminde Kimyasal Prensipler. Gıda, 18(2).
AMA Çağlarırmak N, Çakmaklı Ü. Değişik Modifiye Nişastaların Üretiminde Kimyasal Prensipler. GIDA. Nisan 1993;18(2).
Chicago Çağlarırmak, Necla, ve Ünsal Çakmaklı. “Değişik Modifiye Nişastaların Üretiminde Kimyasal Prensipler”. Gıda 18, sy. 2 (Nisan 1993).
EndNote Çağlarırmak N, Çakmaklı Ü (01 Nisan 1993) Değişik Modifiye Nişastaların Üretiminde Kimyasal Prensipler. Gıda 18 2
IEEE N. . Çağlarırmak ve Ü. . Çakmaklı, “Değişik Modifiye Nişastaların Üretiminde Kimyasal Prensipler”, GIDA, c. 18, sy. 2, 1993.
ISNAD Çağlarırmak, Necla - Çakmaklı, Ünsal. “Değişik Modifiye Nişastaların Üretiminde Kimyasal Prensipler”. Gıda 18/2 (Nisan 1993).
JAMA Çağlarırmak N, Çakmaklı Ü. Değişik Modifiye Nişastaların Üretiminde Kimyasal Prensipler. GIDA. 1993;18.
MLA Çağlarırmak, Necla ve Ünsal Çakmaklı. “Değişik Modifiye Nişastaların Üretiminde Kimyasal Prensipler”. Gıda, c. 18, sy. 2, 1993.
Vancouver Çağlarırmak N, Çakmaklı Ü. Değişik Modifiye Nişastaların Üretiminde Kimyasal Prensipler. GIDA. 1993;18(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/