BibTex RIS Cite

The Importance of Raisin and “Pekmez” on Human Health and Nutrition (Turkish with English Abstract)

Year 1993, Volume: 18 Issue: 5, - , 01.10.1993

Abstract

In this paper, the importance of the raisin and “pekmez” upon the nutrition of human beings, particularly children, was reviewed. In particular, glucose and fructose which are the main carbohydrates in the raisin and “pekmez” which are very important for providing of good nutrition. A comparison of the daily human requirement of protein, vitamin and minerals to these found in raisin and “pekmez” was also presented.

Kuru Üzüm ve Pekmezin İnsan Sağlığı ve Beslenmesi Açısından Önemi

Year 1993, Volume: 18 Issue: 5, - , 01.10.1993

Abstract

Bu derleme, insan ve özellikle çocukların sağlıklı beslenebilmesinde (kuru) üzüm ve pekmezin önemi üzerinde durulmuştur. Özellikle üzüm ve pekmezin büyük bir kısmını oluşturan glikoz ve fruktozun sağlıklı beslenme üzerindeki etkilerine değinilerek üzüm ve pekmezdeki protein, vitamin ve mineral maddeler ile insanın günlük bu maddelere olan ihtiyaçları anlatılmaya çalışılmıştır.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Ali Batu This is me

Publication Date October 1, 1993
Published in Issue Year 1993 Volume: 18 Issue: 5

Cite

APA Batu, A. . (1993). Kuru Üzüm ve Pekmezin İnsan Sağlığı ve Beslenmesi Açısından Önemi. Gıda, 18(5).
AMA Batu A. Kuru Üzüm ve Pekmezin İnsan Sağlığı ve Beslenmesi Açısından Önemi. The Journal of Food. October 1993;18(5).
Chicago Batu, Ali. “Kuru Üzüm Ve Pekmezin İnsan Sağlığı Ve Beslenmesi Açısından Önemi”. Gıda 18, no. 5 (October 1993).
EndNote Batu A (October 1, 1993) Kuru Üzüm ve Pekmezin İnsan Sağlığı ve Beslenmesi Açısından Önemi. Gıda 18 5
IEEE A. . Batu, “Kuru Üzüm ve Pekmezin İnsan Sağlığı ve Beslenmesi Açısından Önemi”, The Journal of Food, vol. 18, no. 5, 1993.
ISNAD Batu, Ali. “Kuru Üzüm Ve Pekmezin İnsan Sağlığı Ve Beslenmesi Açısından Önemi”. Gıda 18/5 (October 1993).
JAMA Batu A. Kuru Üzüm ve Pekmezin İnsan Sağlığı ve Beslenmesi Açısından Önemi. The Journal of Food. 1993;18.
MLA Batu, Ali. “Kuru Üzüm Ve Pekmezin İnsan Sağlığı Ve Beslenmesi Açısından Önemi”. Gıda, vol. 18, no. 5, 1993.
Vancouver Batu A. Kuru Üzüm ve Pekmezin İnsan Sağlığı ve Beslenmesi Açısından Önemi. The Journal of Food. 1993;18(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/