In this paper, the importance of the raisin and “pekmez” upon the nutrition of human beings, particularly children, was reviewed. In particular, glucose and fructose which are the main carbohydrates in the raisin and “pekmez” which are very important for providing of good nutrition. A comparison of the daily human requirement of protein, vitamin and minerals to these found in raisin and “pekmez” was also presented.
Bu derleme, insan ve özellikle çocukların sağlıklı beslenebilmesinde (kuru) üzüm ve pekmezin önemi üzerinde durulmuştur. Özellikle üzüm ve pekmezin büyük bir kısmını oluşturan glikoz ve fruktozun sağlıklı beslenme üzerindeki etkilerine değinilerek üzüm ve pekmezdeki protein, vitamin ve mineral maddeler ile insanın günlük bu maddelere olan ihtiyaçları anlatılmaya çalışılmıştır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ekim 1993 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1993 Cilt: 18 Sayı: 5 |