BibTex RIS Kaynak Göster

The Importance of Raisin and “Pekmez” on Human Health and Nutrition (Turkish with English Abstract)

Yıl 1993, Cilt: 18 Sayı: 5, - , 01.10.1993

Öz

In this paper, the importance of the raisin and “pekmez” upon the nutrition of human beings, particularly children, was reviewed. In particular, glucose and fructose which are the main carbohydrates in the raisin and “pekmez” which are very important for providing of good nutrition. A comparison of the daily human requirement of protein, vitamin and minerals to these found in raisin and “pekmez” was also presented.

Kuru Üzüm ve Pekmezin İnsan Sağlığı ve Beslenmesi Açısından Önemi

Yıl 1993, Cilt: 18 Sayı: 5, - , 01.10.1993

Öz

Bu derleme, insan ve özellikle çocukların sağlıklı beslenebilmesinde (kuru) üzüm ve pekmezin önemi üzerinde durulmuştur. Özellikle üzüm ve pekmezin büyük bir kısmını oluşturan glikoz ve fruktozun sağlıklı beslenme üzerindeki etkilerine değinilerek üzüm ve pekmezdeki protein, vitamin ve mineral maddeler ile insanın günlük bu maddelere olan ihtiyaçları anlatılmaya çalışılmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ali Batu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 1993
Yayımlandığı Sayı Yıl 1993 Cilt: 18 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Batu, A. . (1993). Kuru Üzüm ve Pekmezin İnsan Sağlığı ve Beslenmesi Açısından Önemi. Gıda, 18(5).
AMA Batu A. Kuru Üzüm ve Pekmezin İnsan Sağlığı ve Beslenmesi Açısından Önemi. GIDA. Ekim 1993;18(5).
Chicago Batu, Ali. “Kuru Üzüm Ve Pekmezin İnsan Sağlığı Ve Beslenmesi Açısından Önemi”. Gıda 18, sy. 5 (Ekim 1993).
EndNote Batu A (01 Ekim 1993) Kuru Üzüm ve Pekmezin İnsan Sağlığı ve Beslenmesi Açısından Önemi. Gıda 18 5
IEEE A. . Batu, “Kuru Üzüm ve Pekmezin İnsan Sağlığı ve Beslenmesi Açısından Önemi”, GIDA, c. 18, sy. 5, 1993.
ISNAD Batu, Ali. “Kuru Üzüm Ve Pekmezin İnsan Sağlığı Ve Beslenmesi Açısından Önemi”. Gıda 18/5 (Ekim 1993).
JAMA Batu A. Kuru Üzüm ve Pekmezin İnsan Sağlığı ve Beslenmesi Açısından Önemi. GIDA. 1993;18.
MLA Batu, Ali. “Kuru Üzüm Ve Pekmezin İnsan Sağlığı Ve Beslenmesi Açısından Önemi”. Gıda, c. 18, sy. 5, 1993.
Vancouver Batu A. Kuru Üzüm ve Pekmezin İnsan Sağlığı ve Beslenmesi Açısından Önemi. GIDA. 1993;18(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/