BibTex RIS Cite

A Research on Some Compositional Properties of Melon Seed and Bitter Almond (in English)

Year 1993, Volume: 18 Issue: 6, - , 01.12.1993

Abstract

Protein and oil amounts and oil characteristics of melon seed and bitter almond were investigated. On a dry basis, the data obtained for the two seeds were as follows; crude oil 33.23% and 51.04%; crude protein 24.10% and 28.13%. The major fatty acids of the oils were linoleic acid (18:2) at the concentrations of 60.01% and oleic acid (18:1) at the concentrations of 68.58%, respectively.  

Kavun Çekirdeği ve Acıbademin Bazı Bileşim Unsurları Üzerine bir Araştırma (İngilizce)

Year 1993, Volume: 18 Issue: 6, - , 01.12.1993

Abstract

Kavun çekirdeği ve acıbademin protein ve yağ miktarları ile yağlarının karakteristikleri araştırılmıştır. Elde edilen bulgulara göre; kurumaddede sırasıyla, ham yağ %33.23 ve %51.04, ham protein %24.10 ve %28.13’tür. Önemli yağ asitleri olarak, kavun çekirdeği yağında %60.01 konsantrasyonunda linoleik asit (18:2) ve acıbadem yağında %68.58) konsantrasyonunda oleik asit (18:1) varlığı saptanmıştır.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Aziz Tekin This is me

Sedat Velioğlu This is me

Publication Date December 1, 1993
Published in Issue Year 1993 Volume: 18 Issue: 6

Cite

APA Tekin, A. ., & Velioğlu, S. . (1993). Kavun Çekirdeği ve Acıbademin Bazı Bileşim Unsurları Üzerine bir Araştırma (İngilizce). Gıda, 18(6).
AMA Tekin A, Velioğlu S. Kavun Çekirdeği ve Acıbademin Bazı Bileşim Unsurları Üzerine bir Araştırma (İngilizce). The Journal of Food. December 1993;18(6).
Chicago Tekin, Aziz, and Sedat Velioğlu. “Kavun Çekirdeği Ve Acıbademin Bazı Bileşim Unsurları Üzerine Bir Araştırma (İngilizce)”. Gıda 18, no. 6 (December 1993).
EndNote Tekin A, Velioğlu S (December 1, 1993) Kavun Çekirdeği ve Acıbademin Bazı Bileşim Unsurları Üzerine bir Araştırma (İngilizce). Gıda 18 6
IEEE A. . Tekin and S. . Velioğlu, “Kavun Çekirdeği ve Acıbademin Bazı Bileşim Unsurları Üzerine bir Araştırma (İngilizce)”, The Journal of Food, vol. 18, no. 6, 1993.
ISNAD Tekin, Aziz - Velioğlu, Sedat. “Kavun Çekirdeği Ve Acıbademin Bazı Bileşim Unsurları Üzerine Bir Araştırma (İngilizce)”. Gıda 18/6 (December 1993).
JAMA Tekin A, Velioğlu S. Kavun Çekirdeği ve Acıbademin Bazı Bileşim Unsurları Üzerine bir Araştırma (İngilizce). The Journal of Food. 1993;18.
MLA Tekin, Aziz and Sedat Velioğlu. “Kavun Çekirdeği Ve Acıbademin Bazı Bileşim Unsurları Üzerine Bir Araştırma (İngilizce)”. Gıda, vol. 18, no. 6, 1993.
Vancouver Tekin A, Velioğlu S. Kavun Çekirdeği ve Acıbademin Bazı Bileşim Unsurları Üzerine bir Araştırma (İngilizce). The Journal of Food. 1993;18(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/