BibTex RIS Cite

Preservation Roles of Starter Cultures in Food and Dairy Industry (Turkish with English Abstract)

Year 1993, Volume: 18 Issue: 6, - , 01.12.1993

Abstract

Bacteria, fungi and yeast are commonly used as additives in meats, milk products, cereals vegetables and fruits to produce fermented products. Besides microorganisms used for fermented foods production impart desirable flavors, improve texture and enhance digestibility of foods, fermentation destroys food spoilage organism and allow preservation of foods.

Starter Kültürlerin Gıda ve Süt Endüstrisindeki Koruyucu Rolleri

Year 1993, Volume: 18 Issue: 6, - , 01.12.1993

Abstract

Bakteri, fungus ve mayalar fermente et, süt, hububat ürünleri ile meyve ve sebzelerin üretiminde yaygın olarak kullanılmaktadır. Fermente gıdaların üretiminde kullanılan bu mikroorganizmalar üründe arzu edilen tat ve aroma, tekstür ve sindirilebilme özelliğini arttırmaları yanında gıdaları bozucu mikroorganizmaların gelişmelerini önleyerek gıdalarda koruyucu olarak da rol oynamaktadır.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Necati Akbulut This is me

Özer Kınık This is me

Publication Date December 1, 1993
Published in Issue Year 1993 Volume: 18 Issue: 6

Cite

APA Akbulut, N. ., & Kınık, Ö. . (1993). Starter Kültürlerin Gıda ve Süt Endüstrisindeki Koruyucu Rolleri. Gıda, 18(6).
AMA Akbulut N, Kınık Ö. Starter Kültürlerin Gıda ve Süt Endüstrisindeki Koruyucu Rolleri. The Journal of Food. December 1993;18(6).
Chicago Akbulut, Necati, and Özer Kınık. “Starter Kültürlerin Gıda Ve Süt Endüstrisindeki Koruyucu Rolleri”. Gıda 18, no. 6 (December 1993).
EndNote Akbulut N, Kınık Ö (December 1, 1993) Starter Kültürlerin Gıda ve Süt Endüstrisindeki Koruyucu Rolleri. Gıda 18 6
IEEE N. . Akbulut and Ö. . Kınık, “Starter Kültürlerin Gıda ve Süt Endüstrisindeki Koruyucu Rolleri”, The Journal of Food, vol. 18, no. 6, 1993.
ISNAD Akbulut, Necati - Kınık, Özer. “Starter Kültürlerin Gıda Ve Süt Endüstrisindeki Koruyucu Rolleri”. Gıda 18/6 (December 1993).
JAMA Akbulut N, Kınık Ö. Starter Kültürlerin Gıda ve Süt Endüstrisindeki Koruyucu Rolleri. The Journal of Food. 1993;18.
MLA Akbulut, Necati and Özer Kınık. “Starter Kültürlerin Gıda Ve Süt Endüstrisindeki Koruyucu Rolleri”. Gıda, vol. 18, no. 6, 1993.
Vancouver Akbulut N, Kınık Ö. Starter Kültürlerin Gıda ve Süt Endüstrisindeki Koruyucu Rolleri. The Journal of Food. 1993;18(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/