BibTex RIS Cite

The Aroma Compounds of Coffee and Factors Which Affect on Coffee Aroma (Turkish with English Abstract)

Year 1993, Volume: 18 Issue: 6, - , 01.12.1993

Abstract

In this survey, flavor compounds of coffee are examined. Volatiles of coffee are affected various factors. These are; species, origin of coffee, roasting process, temperature, time and roaster solubility of coffee and storage conditions. The roasting process is affected final aroma of coffee. During roasting the new compounds are formed due to heat process.

Kahvenin Aroma Bileşikleri ve Kahve Aromasını Etkileyen Faktörler

Year 1993, Volume: 18 Issue: 6, - , 01.12.1993

Abstract

Bu derlemede, uçucu bileşikler yönünden çok zengin kompozisyona sahip olan kahvenin aroma bileşikleri incelenmiştir. Kahvenin aroma bileşiklerini; kahvenin türü, orijini, kavurma işlemi ve kavurma işlemi ile ilgili parametreler (kavurma sıcaklığı, kavurma süresi, kavurmanın yapıldığı ekipmanın türü, kahvenin çözünürlüğü, depolanması) gibi faktörlerin etkilediği belirtilmektedir. Kahvenin son aromasını daha ziyade kavurma işleminin etkilediği, ısıl işleme bağlı olarak yeni bazı bileşenlerin oluştuğu ifade edilmektedir.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Necla Çağlarırmak This is me

Kemal Ünal This is me

Publication Date December 1, 1993
Published in Issue Year 1993 Volume: 18 Issue: 6

Cite

APA Çağlarırmak, N. ., & Ünal, K. . (1993). Kahvenin Aroma Bileşikleri ve Kahve Aromasını Etkileyen Faktörler. Gıda, 18(6).
AMA Çağlarırmak N, Ünal K. Kahvenin Aroma Bileşikleri ve Kahve Aromasını Etkileyen Faktörler. The Journal of Food. December 1993;18(6).
Chicago Çağlarırmak, Necla, and Kemal Ünal. “Kahvenin Aroma Bileşikleri Ve Kahve Aromasını Etkileyen Faktörler”. Gıda 18, no. 6 (December 1993).
EndNote Çağlarırmak N, Ünal K (December 1, 1993) Kahvenin Aroma Bileşikleri ve Kahve Aromasını Etkileyen Faktörler. Gıda 18 6
IEEE N. . Çağlarırmak and K. . Ünal, “Kahvenin Aroma Bileşikleri ve Kahve Aromasını Etkileyen Faktörler”, The Journal of Food, vol. 18, no. 6, 1993.
ISNAD Çağlarırmak, Necla - Ünal, Kemal. “Kahvenin Aroma Bileşikleri Ve Kahve Aromasını Etkileyen Faktörler”. Gıda 18/6 (December 1993).
JAMA Çağlarırmak N, Ünal K. Kahvenin Aroma Bileşikleri ve Kahve Aromasını Etkileyen Faktörler. The Journal of Food. 1993;18.
MLA Çağlarırmak, Necla and Kemal Ünal. “Kahvenin Aroma Bileşikleri Ve Kahve Aromasını Etkileyen Faktörler”. Gıda, vol. 18, no. 6, 1993.
Vancouver Çağlarırmak N, Ünal K. Kahvenin Aroma Bileşikleri ve Kahve Aromasını Etkileyen Faktörler. The Journal of Food. 1993;18(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/