BibTex RIS Cite

The Effects of Lactobacillus acidophilus and Lactobacillus bifidus Found Survival in Yoghurt on the Organism and the Health (Turkish with English Abstract)

Year 1995, Volume: 20 Issue: 2, - , 01.04.1995

Abstract

Generally the intestinal lactobacilli most often mentioned as beneficial dietary adjuncts are Lactobacillus acidophilus and Lactobacillus bifidus. These organisms possess characteristics which would permit their survival and growth in the intestinal tract. They also produce antagonistic actions toward enteric pathogens. So, the consumption of fermented milk products containing L. acidophilus and L. bifidus bacteria provide some possible benefits to health and nutrition. These benefits will be examined under the general headings in this review.

Yoğurtta Canlı Olarak Bulunan Lactobacillus acidophilus ve Lactobacillus bifidus’un Organizma ve Sağlık Üzerine Etkisi

Year 1995, Volume: 20 Issue: 2, - , 01.04.1995

Abstract

Genellikle beslenmeye ilişkin yararlı mikroorganizmalar olarak en çok bahsedilen bağırsak bakterileri Lactobacillus acidophilus ve Lactobacillus bifidus’dur. Bağırsak sisteminde canlı kalarak buraya gelişebilme özelliğine sahip olan bu bakteriler ortamda bulunan patojenlere karşı antagonistik etki göstermektedir. Dolayısıyla L. acidophilus ve L. bifidus bakterilerini içeren fermente süt mamüllerinin tüketimi insan sağlığı ve beslenme açısından bir takım yararlar sağlamaktadır. Bu derlemede belirtilen yararlar ana başlıklar altında incelenecektir.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Sıddık Gönç This is me

A. Sibel Akalın This is me

Publication Date April 1, 1995
Published in Issue Year 1995 Volume: 20 Issue: 2

Cite

APA Gönç, S. ., & Akalın, A. S. . (1995). Yoğurtta Canlı Olarak Bulunan Lactobacillus acidophilus ve Lactobacillus bifidus’un Organizma ve Sağlık Üzerine Etkisi. Gıda, 20(2).
AMA Gönç S, Akalın AS. Yoğurtta Canlı Olarak Bulunan Lactobacillus acidophilus ve Lactobacillus bifidus’un Organizma ve Sağlık Üzerine Etkisi. The Journal of Food. April 1995;20(2).
Chicago Gönç, Sıddık, and A. Sibel Akalın. “Yoğurtta Canlı Olarak Bulunan Lactobacillus Acidophilus Ve Lactobacillus bifidus’un Organizma Ve Sağlık Üzerine Etkisi”. Gıda 20, no. 2 (April 1995).
EndNote Gönç S, Akalın AS (April 1, 1995) Yoğurtta Canlı Olarak Bulunan Lactobacillus acidophilus ve Lactobacillus bifidus’un Organizma ve Sağlık Üzerine Etkisi. Gıda 20 2
IEEE S. . Gönç and A. S. . Akalın, “Yoğurtta Canlı Olarak Bulunan Lactobacillus acidophilus ve Lactobacillus bifidus’un Organizma ve Sağlık Üzerine Etkisi”, The Journal of Food, vol. 20, no. 2, 1995.
ISNAD Gönç, Sıddık - Akalın, A. Sibel. “Yoğurtta Canlı Olarak Bulunan Lactobacillus Acidophilus Ve Lactobacillus bifidus’un Organizma Ve Sağlık Üzerine Etkisi”. Gıda 20/2 (April 1995).
JAMA Gönç S, Akalın AS. Yoğurtta Canlı Olarak Bulunan Lactobacillus acidophilus ve Lactobacillus bifidus’un Organizma ve Sağlık Üzerine Etkisi. The Journal of Food. 1995;20.
MLA Gönç, Sıddık and A. Sibel Akalın. “Yoğurtta Canlı Olarak Bulunan Lactobacillus Acidophilus Ve Lactobacillus bifidus’un Organizma Ve Sağlık Üzerine Etkisi”. Gıda, vol. 20, no. 2, 1995.
Vancouver Gönç S, Akalın AS. Yoğurtta Canlı Olarak Bulunan Lactobacillus acidophilus ve Lactobacillus bifidus’un Organizma ve Sağlık Üzerine Etkisi. The Journal of Food. 1995;20(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/