Generally the intestinal lactobacilli most often mentioned as beneficial dietary adjuncts are Lactobacillus acidophilus and Lactobacillus bifidus. These organisms possess characteristics which would permit their survival and growth in the intestinal tract. They also produce antagonistic actions toward enteric pathogens. So, the consumption of fermented milk products containing L. acidophilus and L. bifidus bacteria provide some possible benefits to health and nutrition. These benefits will be examined under the general headings in this review.
Genellikle beslenmeye ilişkin yararlı mikroorganizmalar olarak en çok bahsedilen bağırsak bakterileri Lactobacillus acidophilus ve Lactobacillus bifidus’dur. Bağırsak sisteminde canlı kalarak buraya gelişebilme özelliğine sahip olan bu bakteriler ortamda bulunan patojenlere karşı antagonistik etki göstermektedir. Dolayısıyla L. acidophilus ve L. bifidus bakterilerini içeren fermente süt mamüllerinin tüketimi insan sağlığı ve beslenme açısından bir takım yararlar sağlamaktadır. Bu derlemede belirtilen yararlar ana başlıklar altında incelenecektir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Nisan 1995 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1995 Cilt: 20 Sayı: 2 |