BibTex RIS Kaynak Göster

The Effects of Lactobacillus acidophilus and Lactobacillus bifidus Found Survival in Yoghurt on the Organism and the Health (Turkish with English Abstract)

Yıl 1995, Cilt: 20 Sayı: 2, - , 01.04.1995

Öz

Generally the intestinal lactobacilli most often mentioned as beneficial dietary adjuncts are Lactobacillus acidophilus and Lactobacillus bifidus. These organisms possess characteristics which would permit their survival and growth in the intestinal tract. They also produce antagonistic actions toward enteric pathogens. So, the consumption of fermented milk products containing L. acidophilus and L. bifidus bacteria provide some possible benefits to health and nutrition. These benefits will be examined under the general headings in this review.

Yoğurtta Canlı Olarak Bulunan Lactobacillus acidophilus ve Lactobacillus bifidus’un Organizma ve Sağlık Üzerine Etkisi

Yıl 1995, Cilt: 20 Sayı: 2, - , 01.04.1995

Öz

Genellikle beslenmeye ilişkin yararlı mikroorganizmalar olarak en çok bahsedilen bağırsak bakterileri Lactobacillus acidophilus ve Lactobacillus bifidus’dur. Bağırsak sisteminde canlı kalarak buraya gelişebilme özelliğine sahip olan bu bakteriler ortamda bulunan patojenlere karşı antagonistik etki göstermektedir. Dolayısıyla L. acidophilus ve L. bifidus bakterilerini içeren fermente süt mamüllerinin tüketimi insan sağlığı ve beslenme açısından bir takım yararlar sağlamaktadır. Bu derlemede belirtilen yararlar ana başlıklar altında incelenecektir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Sıddık Gönç Bu kişi benim

A. Sibel Akalın Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1995
Yayımlandığı Sayı Yıl 1995 Cilt: 20 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Gönç, S. ., & Akalın, A. S. . (1995). Yoğurtta Canlı Olarak Bulunan Lactobacillus acidophilus ve Lactobacillus bifidus’un Organizma ve Sağlık Üzerine Etkisi. Gıda, 20(2).
AMA Gönç S, Akalın AS. Yoğurtta Canlı Olarak Bulunan Lactobacillus acidophilus ve Lactobacillus bifidus’un Organizma ve Sağlık Üzerine Etkisi. GIDA. Nisan 1995;20(2).
Chicago Gönç, Sıddık, ve A. Sibel Akalın. “Yoğurtta Canlı Olarak Bulunan Lactobacillus Acidophilus Ve Lactobacillus bifidus’un Organizma Ve Sağlık Üzerine Etkisi”. Gıda 20, sy. 2 (Nisan 1995).
EndNote Gönç S, Akalın AS (01 Nisan 1995) Yoğurtta Canlı Olarak Bulunan Lactobacillus acidophilus ve Lactobacillus bifidus’un Organizma ve Sağlık Üzerine Etkisi. Gıda 20 2
IEEE S. . Gönç ve A. S. . Akalın, “Yoğurtta Canlı Olarak Bulunan Lactobacillus acidophilus ve Lactobacillus bifidus’un Organizma ve Sağlık Üzerine Etkisi”, GIDA, c. 20, sy. 2, 1995.
ISNAD Gönç, Sıddık - Akalın, A. Sibel. “Yoğurtta Canlı Olarak Bulunan Lactobacillus Acidophilus Ve Lactobacillus bifidus’un Organizma Ve Sağlık Üzerine Etkisi”. Gıda 20/2 (Nisan 1995).
JAMA Gönç S, Akalın AS. Yoğurtta Canlı Olarak Bulunan Lactobacillus acidophilus ve Lactobacillus bifidus’un Organizma ve Sağlık Üzerine Etkisi. GIDA. 1995;20.
MLA Gönç, Sıddık ve A. Sibel Akalın. “Yoğurtta Canlı Olarak Bulunan Lactobacillus Acidophilus Ve Lactobacillus bifidus’un Organizma Ve Sağlık Üzerine Etkisi”. Gıda, c. 20, sy. 2, 1995.
Vancouver Gönç S, Akalın AS. Yoğurtta Canlı Olarak Bulunan Lactobacillus acidophilus ve Lactobacillus bifidus’un Organizma ve Sağlık Üzerine Etkisi. GIDA. 1995;20(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/