BibTex RIS Cite

H2O2 and it’s Use in Cheese Technology (Turkish with English Abstract)

Year 1995, Volume: 20 Issue: 2, - , 01.04.1995

Abstract

In this paper, the effects of H2O2 addition, although not permitted officially in Turkey, on the composition of milk and on the quality of cheese made from this H2O2 added milk was reviewed. Hydrogen peroxide is a strong oxidizing, bleaching and germicidally active agent. It’s decomposition yield water and oxygen.

Hidrojen Peroksit ve Peynir Teknolojisinde Kullanılması

Year 1995, Volume: 20 Issue: 2, - , 01.04.1995

Abstract

Bu derlemede ülkemizde yasal olarak izin verilmese de çiğ sütlerde koruyucu olarak kullanım alanı bulabilen hidrojen peroksidin, süt bileşimine ve bu sütten üretilen peynir niteliğine etkileri üzerinde durulmuştur. H2O2 oksitleyici, beyazlatıcı ve mikroorganizmalar üzerine öldürücü etki gösteren bir maddedir. Ayrışma ürünleri su ve oksijendir.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Atilla Konar This is me

Nuray Şahan This is me

Publication Date April 1, 1995
Published in Issue Year 1995 Volume: 20 Issue: 2

Cite

APA Konar, A. ., & Şahan, N. . (1995). Hidrojen Peroksit ve Peynir Teknolojisinde Kullanılması. Gıda, 20(2).
AMA Konar A, Şahan N. Hidrojen Peroksit ve Peynir Teknolojisinde Kullanılması. The Journal of Food. April 1995;20(2).
Chicago Konar, Atilla, and Nuray Şahan. “Hidrojen Peroksit Ve Peynir Teknolojisinde Kullanılması”. Gıda 20, no. 2 (April 1995).
EndNote Konar A, Şahan N (April 1, 1995) Hidrojen Peroksit ve Peynir Teknolojisinde Kullanılması. Gıda 20 2
IEEE A. . Konar and N. . Şahan, “Hidrojen Peroksit ve Peynir Teknolojisinde Kullanılması”, The Journal of Food, vol. 20, no. 2, 1995.
ISNAD Konar, Atilla - Şahan, Nuray. “Hidrojen Peroksit Ve Peynir Teknolojisinde Kullanılması”. Gıda 20/2 (April 1995).
JAMA Konar A, Şahan N. Hidrojen Peroksit ve Peynir Teknolojisinde Kullanılması. The Journal of Food. 1995;20.
MLA Konar, Atilla and Nuray Şahan. “Hidrojen Peroksit Ve Peynir Teknolojisinde Kullanılması”. Gıda, vol. 20, no. 2, 1995.
Vancouver Konar A, Şahan N. Hidrojen Peroksit ve Peynir Teknolojisinde Kullanılması. The Journal of Food. 1995;20(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/