BibTex RIS Cite

An Investigation on the Mineral Contents of Some Fruit Juices Marketed in Ankara (Turkish with English Abstract)

Year 1995, Volume: 20 Issue: 5, - , 01.10.1995

Abstract

Besides phosphorus and iron, the contents known as “major metals” such as sodium, potassium, calcium and magnesium of some fruit juices marketed in Ankara province have been investigated and determined in this study as well. In this way, the situation of fruit juices in nutrition physiology has been tried to investigate. All of the examined fruit juices during this study are the products of 1993 and belonging to the same series; have been collected from Ankara markets in August 1993. During sample selection and investigation the PIAR’s research report of 1990 has been taken as essential and; a total of 120 cans of fruit juices from 4 big different companies have been used.  

Ankara’da Tüketime Sunulan Bazı Meyve Sularının Mineral Madde İçerikleri Üzerinde bir Araştırma

Year 1995, Volume: 20 Issue: 5, - , 01.10.1995

Abstract

Bu çalışmada, Ankara ilinde tüketime sunulan bazı meyve sularının “major metals” olarak nitelendirilen sodyum, potasyum, kalsiyum ve magnezyum gibi elementlerle, fosfor ve demir içerikleri saptanmıştır. Böylece meyve suların beslenme fizyolojisi açısından durumlarının incelenmesine çalışılmıştır. Araştırma materyali olarak alınan meyve sularının tümü 1993 yılı üretimi olup aynı seriden olmak şartı ile Ağustos 1993 döneminde Ankara piyasasından sağlanmıştır. Örnek seçiminde PİAR’ın 1990 yılı araştırması göz önüne alınarak başlıca 4 büyük firmaya ait toplam 120 kutu meyve suyu kullanılmıştır.     

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Nilay Demir This is me

Jale Acar This is me

Publication Date October 1, 1995
Published in Issue Year 1995 Volume: 20 Issue: 5

Cite

APA Demir, N. ., & Acar, J. . (1995). Ankara’da Tüketime Sunulan Bazı Meyve Sularının Mineral Madde İçerikleri Üzerinde bir Araştırma. Gıda, 20(5).
AMA Demir N, Acar J. Ankara’da Tüketime Sunulan Bazı Meyve Sularının Mineral Madde İçerikleri Üzerinde bir Araştırma. The Journal of Food. October 1995;20(5).
Chicago Demir, Nilay, and Jale Acar. “Ankara’da Tüketime Sunulan Bazı Meyve Sularının Mineral Madde İçerikleri Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 20, no. 5 (October 1995).
EndNote Demir N, Acar J (October 1, 1995) Ankara’da Tüketime Sunulan Bazı Meyve Sularının Mineral Madde İçerikleri Üzerinde bir Araştırma. Gıda 20 5
IEEE N. . Demir and J. . Acar, “Ankara’da Tüketime Sunulan Bazı Meyve Sularının Mineral Madde İçerikleri Üzerinde bir Araştırma”, The Journal of Food, vol. 20, no. 5, 1995.
ISNAD Demir, Nilay - Acar, Jale. “Ankara’da Tüketime Sunulan Bazı Meyve Sularının Mineral Madde İçerikleri Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 20/5 (October 1995).
JAMA Demir N, Acar J. Ankara’da Tüketime Sunulan Bazı Meyve Sularının Mineral Madde İçerikleri Üzerinde bir Araştırma. The Journal of Food. 1995;20.
MLA Demir, Nilay and Jale Acar. “Ankara’da Tüketime Sunulan Bazı Meyve Sularının Mineral Madde İçerikleri Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda, vol. 20, no. 5, 1995.
Vancouver Demir N, Acar J. Ankara’da Tüketime Sunulan Bazı Meyve Sularının Mineral Madde İçerikleri Üzerinde bir Araştırma. The Journal of Food. 1995;20(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/