Doç. Dr. Ayşad GÜDEKLİ, AKDENIZ UNIVERSITY, FACULTY OF COMMUNICATION
Social Sciences and Humanities, Mass Communication, Public Relations, Communication Sciences, Media and Communication Systems
Prof. Dr. Arda ARIKAN, AKDENİZ UNIVERSITY, FACULTY OF LETTERS
Technology and Society, Education, Educational Sciences, Curriculum Development and Teaching Methods, Education in Foreign Languages, Education in English, Philology, English Language and Literature, American Culture and Literature
Prof. Dr. Ahmet ÖGKE, AKDENİZ UNIVERSITY, FACULTY OF THEOLOGY
Social and Human Sciences, Theology, Sufism
Prof. Dr. Burak ÖZÇETİN, İSTANBUL BİLGİ UNIVERSITY,
Media Studies, Political Communication
Prof. Dr. Beykan ÇİZEL, AKDENIZ UNIVERSITY, TOURISM FACULTY
Tourism
Prof. Dr. Mehmet ZAMAN, ATATURK UNIVERSITY, FACULTY OF LETTERS
Human and Economic Geography
Prof. Dr. Hasan ŞAHAN, AKDENIZ UNIVERSITY, FACULTY OF SPORTS SCIENCES
Sports, Sport Management
Prof. Dr. Mustafa ADAK, AKDENIZ UNIVERSITY, FACULTY OF LETTERS
Greek Language and Literature, Greek and Roman History
Prof. Dr. Mustafa ŞEKER, AKDENIZ UNIVERSITY, FACULTY OF COMMUNICATION
Social Sciences, Journalism
Prof. Dr. Nurşen ADAK, AKDENIZ UNIVERSITY, FACULTY OF LETTERS
Social Sciences, Sociology, Applied Sociology
Assoc. Prof. Dr. Gül AKTAŞ, PAMUKKALE UNIVERSITY, FACULTY OF HUMANITIES AND SOCIAL SCIENCES
Family Sociology , Youth Sociology , Women Studies
Prof. Dr. Selim ÇAĞATAY, AKDENIZ UNIVERSITY, FACULTY OF ECONOMICS AND ADMINISTRATIVE SCIENCES
Social and Human Sciences, Economics, Economic Policy, Development Economics and Economic Growth
Assoc. Prof. Dr. Sefa USTA, KARAMANOĞLU MEHMETBEY UNIVERSITY, FACULTY OF ECONOMICS AND ADMINISTRATIVE SCIENCES
Public Administration, Local Governments, Public Policies, Ethics in Management
Assoc. Prof. Dr. Kamil ŞAHİN, KIRIKKALE UNIVERSITY, FACULTY OF SCIENCE AND LETTERS
Social Science, Philosophy, Organizasyon, Political Thought, Sociology
Prof. Dr. Ahmet ÖGKE
1969 yılında Antalya’da doğdu. Antalya İmam-Hatip Lisesi (1987) ve Selçuk Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi (1992) mezunudur. 1992-1993’te Konya’da bir yıl öğretmenlik yaptı. Yüksek Lisans’ını, Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde “Kur’an’da Nefs Kavramı” adlı teziyle (1994); Doktora’sını ise Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde “Yiğitbaşı Velî Ahmed Şemseddîn-i Marmaravî, Hayâtı, Eserleri ve Tasavvufî Görüşleri” adlı teziyle tamamladı (2000).
Doçentlik için “Elmalı Erenlerinde Mânâ Dili” ve Profesörlük çalışması olarak da “Hz. Mevlânâ’nın Mesnevî’sinden Metaforlar” adlı kitaplarını yayınladı. Sırasıyla; Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi (1993-2009), Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi (2010-2011) ve Akdeniz Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi’nde (2011 sonrası) görev yaptı. Tasavvuf Anabilim Dalı’nda 1993’te Araştırma Görevlisi, 2003’te Yrd. Doç. Dr., 2006’da Doçent ve 2012’de Profesör ünvanını aldı.
2011 yılında atandığı Akdeniz Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi’nde 2 yıl Dekan Yardımcılığı ve 10 yıl Dekanlık görevinde bulundu. 2016-2020 yılları arasında bir dönem Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevi de yaptı. Hâlen Tasavvuf Anabilim Dalı Başkanlığı, Akdeniz Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Merkezi Müdürlüğü’nü yürütmekte olan Ögke’nin yayınlanmış 10 kadar kitabı ve 20’den fazla ilmî makalesi bulunmaktadır.
Süleyman İrvan, lisans eğitimini Gazi Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu’nda, yüksek lisansını ABD’de University of West Florida’da, doktorasını da Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde gazetecilik alanında tamamladı. 1999-2002 yılları arasında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde yardımcı doçent, 2002-2007 yılları arasında Doğu Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde doçent olarak çalışan İrvan, 2007 yılında Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne geçti. 2008 yılında profesör unvanını alan Süleyman İrvan, 2010 yılında görevlendirmeyle gittiği Doğu Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne dekan olarak atandı ve 5 yıl süreyle görev yaptı.
Prof. Dr. Süleyman İrvan, 2012 yılında Kıbrıs’ın tamamında ilk olan okur temsilciliği kurumunu başlattı, Yenidüzen gazetesinin ilk okur temsilcisi oldu ve gazeteyi Uluslararası Okur Temsilcileri Örgütü’ne (ONO) üye yaptı. Okur temsilciliği görevini 2014 yılında bırakan Süleyman İrvan, 2013 yılında KKTC’de oluşturulan Medya Etik Kurulu’na İletişim Fakültelerinin iki temsilcisinden birisi olarak seçildi ve Medya Etik Kurulu’nun başkanlığını üstlendi. 2015 yılında Medya Etik Kurulu’ndan ayrıldı. İrvan 2017 yılında İletişim Eğitimi Değerlendirme Akreditasyon Kurulu’na (İLEDAK) seçildi ve bu kurulda 2019 yılına kadar görev yaptı.
Prof. Dr. Süleyman İrvan, 2017 yılı şubat ayından itibaren Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde çalışmaya başladı. 2017-2023 yılları arasında Gazetecilik Bölümü Başkanlığı; 1 Nisan 2023-10 Ocak 2024 tarihleri arasında İletişim Fakültesi Dekan Vekilliği görevini yürüten Prof. Dr. İrvan, 12 Ocak 2024 tarihinde Rektör Danışmanı olarak atandı.
Prof. Dr. Süleyman İrvan’ın gazetecilik etiği, gazetecilik eğitimi, barış gazeteciliği, araştırmacı gazetecilik, basın tarihi, sözlü tarih ve iletişim kuramları konularında yayımlanmış çalışmaları bulunmaktadır.
Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi (AKSOS)