ISSN: 0570-0116
e-ISSN: 2667-5129
Başlangıç: 1956
Yayımcı: Ankara Üniversitesi
Kapak Resmi
 

Dergimizin 50. Sayısı (2024-Aralık) için akademik çalışmalarınız beklenmektedir (50. Sayı için son gönderim tarihi 15 Eylül 2024).

Anadolu Anatolia, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölümü dergisidir. 1956 yılında yayım hayatına başlayan ve uluslararası hakemli bir dergi olan Anadolu Anatolia yılda bir kez yayımlanır. Anadolu Anatolia 2009 yılından itibaren TÜBİTAK ULAKBİM Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi TR-Dizin’de indekslenmektedir. Ayrıca Anadolu Anatolia Dergisi, Art Sources, Index Islamicus,  L’Année philologique ve Periodicals Index Online'da indekslenmekte olup  Alman Arkeoloji Enstitüsü'nün (DAI)  ve Journal of American Archaeology'nin (AJA) kısaltma listesinde Anatolia olarak yer almaktadır.

Dergide, Anadolu arkeolojisi üzerinde odaklanarak, kronolojik açıdan tarih öncesi arkeolojisi, protohistorik ve klasik arkeoloji çalışmalarını konu alan bilimsel makale ve çalışmalar yayımlanır. Bu kapsamda dergide Türkçe, İngilizce, Almanca veya Fransızca hazırlanan özgün bilimsel makale, arkeolojik kazı raporu, haberler, kitap eleştirisi/incelemesi ve editöre mektup gibi bilimsel çalışmalara yer verilmektedir. Eserlerin gönderilmesi veya yayınlanması için yazarlardan hiçbir ücret talep edilmez.  

Yazarların dergimize ait yazım kuralları ile kabul ettiği atıf stillerini kontrol ederek çalışmalarını göndermeleri gerekir. Dergimizin aynı sayısında bir yazarın birden fazla çalışması değerlendirmeye alınmaz. Yayınlanmak üzere gönderilen makaleler, en az iki hakem tarafından çift taraflı kör hakemlik değerlendirmesine tabi tutulur. Ayrıca intihal tespitinde kullanılan özel bir program aracılığıyla makalelerin daha önce yayımlanmamış olduğu ve intihal içermediği teyit edilir. Hakem süreci tamamlanan makalelerin 150 kelimelik öz/abstract metninin 600 kelimeye genişletilmesi talep edilir. Yazarların makale gönderebilmeleri için ORCID numarası almaları zorunludur. Makale gönderim sürecinde sorun yaşanırsa anatolia@ankara.edu.tr mail adresine de çalışmalarını gönderebilirler.

1956 yılından bu yana Anadolu arkeolojisini başarılı bir şekilde akademik ve bilimsel platformlarda araştırmacı ve okuyucularıyla buluşturmayı kendine görev edinmiş ve bunu etkili bir şekilde başarmıştır. Dergi, bu misyonu kapsamında Anadolu arkeolojisini ve bu alandaki güncel ve modern araştırmalara yer vererek arkeoloji biliminin gelişimine uluslararası düzeyde katkı sağlayarak aynı zamanda arkeolojik bilginin gelişimine de destek vermektedir. Bu bağlamda, yaklaşık 70 yıllık birikimi ve vizyonu ile arkeoloji biliminin gelişiminde rol almaktan kıvançlıdır.

Anatolia, Aralık ayında yılda bir kez yayınlanan uluslararası hakemli bir dergidir.

Her yazara, makalelerinin ücretsiz olarak yer aldığı derginin bir basılı kopyası verilir.
**Dergide makalelerin yayınlanması için herhangi bir ücret alınmaz.**

Yayınlanan tüm materyaller https://dergipark.org.tr/tr/pub/anatolia/archive adresinden pdf formatında indirilebilir. Dergi sponsorluk kabul etmemekte ve herhangi bir reklam içermemektedir.

Derginin tüm masrafları Ankara Üniversitesi tarafından karşılanmaktadır. Anatolia Dergisi, kâr amacı gütmez. Basılı kopyalar, diğer uluslararası dergilerle kütüphane değişimi amacıyla üretilir. Basılı kopyaların fiyatı her yıl Fakülte Kurulu tarafından belirlenir ve uluslararası satışlar her sayı için 50 ABD Doları + 10 ABD Doları posta ücreti olarak fiyatlandırılır.

Anatolia, Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0) kapsamında açık erişimli bir dergidir.

by-nc.png


2023 - Sayı: 49

Araştırma Makalesi

GEOMETRİK VE ARKAİK DÖNEM TEOS KÂSELERİ (KOTYLE VE SKYPHOS)

Araştırma Makalesi

ORTA/GEÇ PPNB AKARÇAY TEPE’DE DEĞİŞEN MEKÂN KULLANIMI VE HANE HALKI ORGANİZASYONU

Araştırma Makalesi

SÜRDÜRÜLEBİLİR KÜLTÜREL MİRAS VE İYİLEŞTİREN ARKEOLOJİ: KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ 6 ŞUBAT DEPREMLERİ SONRASI AÇÇANA HÖYÜK, ESKİ ALALAH KENTİ KERPİÇ ANITLARININ KORUNMASINDA KOLEKTİF SÜREÇLER

Araştırma Makalesi

BLAUNDOS’UN HELLENİSTİK DÖNEM SİKKE DARBI

Araştırma Makalesi

"Muğla ve Milas Müzelerinde Bulunan İlginç İki Yontu Parçası"

Araştırma Makalesi

Kültepe’den Pasiphae Betimli Kurşun Sırlı Bir Skyphos

Araştırma Makalesi

THE PARTHO-ROMAN RELIEFS FROM TUR ABDIN: ROCK-CUT RELIEFS OF BEGANI

Araştırma Makalesi

SINIRLAR, ZİRVELER VE DİRHELER: ŞIRNAK-ULUDERE YÜZEY ARAŞTIRMASI

Araştırma Makalesi

SEYİTÖMER HÖYÜK ERKEN TUNÇ ÇAĞI III DÖNEMİ BEY (?) YAPISINDAN ELE GEÇEN METAL EŞYALAR VE BÖLGELERARASI İLİŞKİLER

Tarandığı Dizinler

Dergimiz şimdilik aşağıdaki indekslerde taranmaktadır. 

TR Dizin 

Index Islamicus 

Art Source

L'Année philologique

Periodicals Index Online

Telif Hakkı


by-nc.png

Anadolu Anatolia, Creative Commons Atıf-Gayriticari 4.0 International (CC BY-NC 4.0) kapsamındadır ve (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) dergide yayınlanan tüm makaleler için geçerlidir.
Her makaleye bir DOI (Dijital Nesne Tanımlayıcı) numarası atanır.
Anadolu Anatolia tarafından yayınlanan makalelerin telif hakları CC BY-NC 4.0 lisansı kapsamında yazarlara aittir. Yayınlanan tüm telif hakları yazarın/yazarların sorumluluğundadır. Dergide yayınlamayı kabul ederek, yazarlar bu telif hakkı şartlarına uymayı da kabul ederler.

Anatolia Dergisi Başvuru Tarihleri:

Makalelerin teslimi 01 Ocak ile 15 Eylül tarihleri arasındadır.

Dergipark sisteminde problem yaşanması halinde lütfen makalelerinizi anatolia@ankara.edu.tr mail adresine bu tarih aralığında gönderiniz; posta veya kargo kabul edilmeyecektir. Başvurular 15 Eylül'e kadar yapılmalıdır.

Anadolu Anatolia Dergisi, Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0) ile lisanslanmıştır.