e-ISSN: 2667-8195
Başlangıç: 2019
Yayımcı: Ankara Üniversitesi
Kapak Resmi
 

ÖZÜR ve DÜZELTME


Yılda iki kez cilt ve sayı numaraları ile yayımlanan dergimizin sayfa numaralarında sehven yapılan hatalar tespit edilmiştir. Karışıklığa neden olamaması adına açıklama yapma gereği doğmuş olup son sayımızda olması gerektiği gibi numaralandırma yoluna gidilmiştir.
Güncel sayımız olan 2024 Yılı Cilt 6 Sayı 2 ‘de bu hata düzeltilmiştir. Emeği geçen tüm yazarlarımızdan



AÜGSFD
EDİTÖR
Dr. Öğr. Üyesi NAMİ EREN BEŞTEPE





DUYURULAR


!!! 08.01.2024 Tarihli AÜGSFD Editörler Kurulu Kararı ile dergimiz editör değişikliği kararı almıştır. Yayın hayatına Dr. Öğr. Üyesi Nami Eren BEŞTEPE editörlüğünde devam edecektir. Değerli katkıları için Prof. Dr. Kafiye Özlem ALP’e teşekkür eder, Dr. Öğr. Üyesi Nami Eren BEŞTEPE'ye çalışmalarında başarılar dileriz. Tüm okuyucularımız ve araştırmacıların bilgisine saygı ile duyurulur.


Haziran 2019 tarihinde yayın hayatına başlayan Ankara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dergisi (AÜGSFD); Güzel Sanatlar, Güzel Sanatlar Eğitimi, Geleneksel Sanatlar, Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım, Müzecilik ve Müze eğitimi alanlarına yönelik makalelerin yanı sıra, sanatla ilişkili temel disiplinlerdeki çalışmalarda kaleme alınmış; Türkçe derlemelerin ve araştırmaların yer alacağı çalışmaları kapsamaktadır. AÜGSFD ulusal hakemli ve bilimsel içerikli bir resmi yayın organıdır.
Dergimiz altı aylık periyodlarla olmak üzere yılda iki kez yayınlanmaktadır. Dergimizin resmi yayın dili Türkçe’dir.
Ankara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dergisi’nin temel amacı; Güzel Sanatlar, Güzel Sanatlar Eğitimi, Geleneksel Sanatlar, Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım, Müzecilik ve Müze eğitimi alanlarında çalışma yapan bilim, kültür ve sanat insanlarının bilgi, deneyim, değerlendirme, görüş ve önerilerini paylaştıkları bilimsel bir platform oluşturmak ve bu alanlardaki çalışmalara ulusal ve uluslararası düzeyde katkıda bulunmaktır.
Dergimiz makale başvuruları için tüm süreç DergiPark üzerinden yürütülmektedir. Başvurularda makalelerin yazım kurallarımıza uygun olması, ORCID numaralarının belirtilmesi, Telif Hakkı Devir Formu ile araştırma makalelerinin etik kurul kararının makale ile birlikte DergiPark sistemine yüklenmesi gerekmektedir. İntihal raporu dergimiz personelleri tarafından İthenticate programı üzerinden belirlenmektedir.
Yayın hayatını “e-dergi” formatında devam eden dergimiz sayılarına açık erişim politikası kapsamınında DergiPark üzerinden tamamı ücretsiz olarak erişim sağlanmaktadır. Makale başvuruları DergiPark Açık Dergi Sistemi üzerinden sağlanan erişim ve kullanım hizmeti ile DergiPak sisteminin ilgili web sayfasından yapılmaktadır.