BibTex RIS Kaynak Göster

A research on Determination of Coagulation Power of Cheese Starters (in Turkish)

Yıl 1979, Cilt: 4 Sayı: 3, - , 01.06.1979

Öz

Peynir mayalarının ana maddesi, süt proteinlerine etki ederek pıhtılaştıran enzimlerdir. Günümüzde, yeryüzünün çeşitli yörelerinde değişik kaynaklı pıhtılaştırıcı enzim (hayvansal, bitkisel ya da mikrobiyel) içeren mayalardan peynir yapmak için yararlanılabilmektedir (Alais 1968, Gennin 1968). Fakat bunlar arasında çok eski çağlardan beri kullanıla gelen ve bu gün de peynir teknolojisinde en önemli yeri tutan, süt emme dönemindeki geviş  getiren hayvanların şirdenlerinden elde edilen mayadır ki pıhtılaştırmayı içeriğinin büyük bir bölümünü oluşturan rennin ve az bir miktardaki pepsin enzimi yardımıyla sağlamaktadır.

Peynir Mayalarında Pıhtılaşma Gücü’nün (Kuvvet) Saptanması Üzerine bir Araştırma

Yıl 1979, Cilt: 4 Sayı: 3, - , 01.06.1979

Öz

Peynir mayalarının ana maddesi, süt proteinlerine etki ederek pıhtılaştıran enzimlerdir. Günümüzde, yeryüzünün çeşitli yörelerinde değişik kaynaklı pıhtılaştırıcı enzim (hayvansal, bitkisel ya da mikrobiyel) içeren mayalardan peynir yapmak için yararlanılabilmektedir (Alais 1968, Gennin 1968). Fakat bunlar arasında çok eski çağlardan beri kullanıla gelen ve bu gün de peynir teknolojisinde en önemli yeri tutan, süt emme dönemindeki geviş  getiren hayvanların şirdenlerinden elde edilen mayadır ki pıhtılaştırmayı içeriğinin büyük bir bölümünü oluşturan rennin ve az bir miktardaki pepsin enzimi yardımıyla sağlamaktadır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Tümer Uraz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1979
Yayımlandığı Sayı Yıl 1979 Cilt: 4 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Uraz, T. . (1979). Peynir Mayalarında Pıhtılaşma Gücü’nün (Kuvvet) Saptanması Üzerine bir Araştırma. Gıda, 4(3).
AMA Uraz T. Peynir Mayalarında Pıhtılaşma Gücü’nün (Kuvvet) Saptanması Üzerine bir Araştırma. GIDA. Haziran 1979;4(3).
Chicago Uraz, Tümer. “Peynir Mayalarında Pıhtılaşma Gücü’nün (Kuvvet) Saptanması Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 4, sy. 3 (Haziran 1979).
EndNote Uraz T (01 Haziran 1979) Peynir Mayalarında Pıhtılaşma Gücü’nün (Kuvvet) Saptanması Üzerine bir Araştırma. Gıda 4 3
IEEE T. . Uraz, “Peynir Mayalarında Pıhtılaşma Gücü’nün (Kuvvet) Saptanması Üzerine bir Araştırma”, GIDA, c. 4, sy. 3, 1979.
ISNAD Uraz, Tümer. “Peynir Mayalarında Pıhtılaşma Gücü’nün (Kuvvet) Saptanması Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 4/3 (Haziran 1979).
JAMA Uraz T. Peynir Mayalarında Pıhtılaşma Gücü’nün (Kuvvet) Saptanması Üzerine bir Araştırma. GIDA. 1979;4.
MLA Uraz, Tümer. “Peynir Mayalarında Pıhtılaşma Gücü’nün (Kuvvet) Saptanması Üzerine Bir Araştırma”. Gıda, c. 4, sy. 3, 1979.
Vancouver Uraz T. Peynir Mayalarında Pıhtılaşma Gücü’nün (Kuvvet) Saptanması Üzerine bir Araştırma. GIDA. 1979;4(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/