BibTex RIS Kaynak Göster

Importance of Additives in Turkish Bread Industry (in Turkish)

Yıl 1980, Cilt: 5 Sayı: 4, - , 01.08.1980

Öz

  Günümüzde besin maddeleri içinde yerini koruyan ve özellikle ülkemiz bireylerinin vazgeçilmez gereksinimi olan ekmek, bilindiği gibi buğday unu, su, tuz ve maya karışımının yoğrulmasıyla oluşan hamurun, belirli koşullarda fermantasyona uğratılması ve pişirilmesi sonucu elde edilen bir gıda maddesidir. Ekmeğin ana hammaddesi olan un, buğdayın vals’li değirmenlerde teknolojik gerekleri yerine getirilerek öğütülmesi sonucu elde edilmektedir. Un üretimi sırasında kalite bozulmasını önlemek değirmencilik asıl görevidir. Buğdaylarda kalite ise; çeşitli etmenlerin etkisiyle oluşmakta, buğday çeşitli, ekim mevsimi (yazlık-güzlük), toprağın durumu, iklimin uygunluğu (yağışlı-kurak, soğuk-sıcak), uygulanan tarım yöntemine (makinalı-gübreli-sulamalı-hastalık ve zararlı otlarla mücadele) bağlı olarak değişebilmektedir.   

Türkiye Ekmek Sanayiinde Katkı Maddelerinin Önemi

Yıl 1980, Cilt: 5 Sayı: 4, - , 01.08.1980

Öz

  Günümüzde besin maddeleri içinde yerini koruyan ve özellikle ülkemiz bireylerinin vazgeçilmez gereksinimi olan ekmek, bilindiği gibi buğday unu, su, tuz ve maya karışımının yoğrulmasıyla oluşan hamurun, belirli koşullarda fermantasyona uğratılması ve pişirilmesi sonucu elde edilen bir gıda maddesidir. Ekmeğin ana hammaddesi olan un, buğdayın vals’li değirmenlerde teknolojik gerekleri yerine getirilerek öğütülmesi sonucu elde edilmektedir. Un üretimi sırasında kalite bozulmasını önlemek değirmencilik asıl görevidir. Buğdaylarda kalite ise; çeşitli etmenlerin etkisiyle oluşmakta, buğday çeşitli, ekim mevsimi (yazlık-güzlük), toprağın durumu, iklimin uygunluğu (yağışlı-kurak, soğuk-sıcak), uygulanan tarım yöntemine (makinalı-gübreli-sulamalı-hastalık ve zararlı otlarla mücadele) bağlı olarak değişebilmektedir.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

S. Sezgin Ünal Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1980
Yayımlandığı Sayı Yıl 1980 Cilt: 5 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Ünal, S. S. . (1980). Türkiye Ekmek Sanayiinde Katkı Maddelerinin Önemi. Gıda, 5(4).
AMA Ünal SS. Türkiye Ekmek Sanayiinde Katkı Maddelerinin Önemi. GIDA. Ağustos 1980;5(4).
Chicago Ünal, S. Sezgin. “Türkiye Ekmek Sanayiinde Katkı Maddelerinin Önemi”. Gıda 5, sy. 4 (Ağustos 1980).
EndNote Ünal SS (01 Ağustos 1980) Türkiye Ekmek Sanayiinde Katkı Maddelerinin Önemi. Gıda 5 4
IEEE S. S. . Ünal, “Türkiye Ekmek Sanayiinde Katkı Maddelerinin Önemi”, GIDA, c. 5, sy. 4, 1980.
ISNAD Ünal, S. Sezgin. “Türkiye Ekmek Sanayiinde Katkı Maddelerinin Önemi”. Gıda 5/4 (Ağustos 1980).
JAMA Ünal SS. Türkiye Ekmek Sanayiinde Katkı Maddelerinin Önemi. GIDA. 1980;5.
MLA Ünal, S. Sezgin. “Türkiye Ekmek Sanayiinde Katkı Maddelerinin Önemi”. Gıda, c. 5, sy. 4, 1980.
Vancouver Ünal SS. Türkiye Ekmek Sanayiinde Katkı Maddelerinin Önemi. GIDA. 1980;5(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/