BibTex RIS Kaynak Göster

Colorimetric Detection of Pepper Bitterness (Capsaisin) with Folin-Ciocalteu Solution (in Turkish)

Yıl 1980, Cilt: 5 Sayı: 4, - , 01.08.1980

Öz

Biberlerdeki acılık bileşiğinin kolorimetrik yöntemle tayininde aseton veya etilasetat ile özütlenmesi ve bu özütün bazik alumina kolonundan metanol-aseton-su (25:75.1) çözgeni ile saflaştırıldıktan sonra Folin-Ciocalteu çözeltisinde oluşan rengin 760 nm de verdiği soğutma değeri ile saptanmıştır.

Folin-Ciocalteu Çözeltisi ile Biberdeki Acılığın (Capsaisin) Kolorimetrik Tayini

Yıl 1980, Cilt: 5 Sayı: 4, - , 01.08.1980

Öz

Biberlerdeki acılık bileşiğinin kolorimetrik yöntemle tayininde aseton veya etilasetat ile özütlenmesi ve bu özütün bazik alumina kolonundan metanol-aseton-su (25:75.1) çözgeni ile saflaştırıldıktan sonra Folin-Ciocalteu çözeltisinde oluşan rengin 760 nm de verdiği soğutma değeri ile saptanmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ünal Yurdagel Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1980
Yayımlandığı Sayı Yıl 1980 Cilt: 5 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Yurdagel, Ü. . (1980). Folin-Ciocalteu Çözeltisi ile Biberdeki Acılığın (Capsaisin) Kolorimetrik Tayini. Gıda, 5(4).
AMA Yurdagel Ü. Folin-Ciocalteu Çözeltisi ile Biberdeki Acılığın (Capsaisin) Kolorimetrik Tayini. GIDA. Ağustos 1980;5(4).
Chicago Yurdagel, Ünal. “Folin-Ciocalteu Çözeltisi Ile Biberdeki Acılığın (Capsaisin) Kolorimetrik Tayini”. Gıda 5, sy. 4 (Ağustos 1980).
EndNote Yurdagel Ü (01 Ağustos 1980) Folin-Ciocalteu Çözeltisi ile Biberdeki Acılığın (Capsaisin) Kolorimetrik Tayini. Gıda 5 4
IEEE Ü. . Yurdagel, “Folin-Ciocalteu Çözeltisi ile Biberdeki Acılığın (Capsaisin) Kolorimetrik Tayini”, GIDA, c. 5, sy. 4, 1980.
ISNAD Yurdagel, Ünal. “Folin-Ciocalteu Çözeltisi Ile Biberdeki Acılığın (Capsaisin) Kolorimetrik Tayini”. Gıda 5/4 (Ağustos 1980).
JAMA Yurdagel Ü. Folin-Ciocalteu Çözeltisi ile Biberdeki Acılığın (Capsaisin) Kolorimetrik Tayini. GIDA. 1980;5.
MLA Yurdagel, Ünal. “Folin-Ciocalteu Çözeltisi Ile Biberdeki Acılığın (Capsaisin) Kolorimetrik Tayini”. Gıda, c. 5, sy. 4, 1980.
Vancouver Yurdagel Ü. Folin-Ciocalteu Çözeltisi ile Biberdeki Acılığın (Capsaisin) Kolorimetrik Tayini. GIDA. 1980;5(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/