BibTex RIS Kaynak Göster

Determination of Sorbic Acid in Wine Using High Performance Liquid Chromatography (Turkish with English Abstract)

Yıl 1999, Cilt: 24 Sayı: 3, - , 01.06.1999

Öz

An isocratic high performance liquid chromatograhpic method has been used to determine sorbic acid in wine. The HPLC system consist of a reversed phase column (250x4.6 mm i.d), a solvent system of methanol –0.005 M NH4CH3COO (30:70, v/v) with a flow rate 1.5 mL/min and 254 nm detection including sample preparation, a complete determination can be accomplished in 15 min. Linear working range of the method is 0.5-5.0 ppm and the coefficient of the variation is % 1.1.

Yüksek Performans Sıvı Kromatografi Yöntemi ile Şaraplarda Sorbik Asit Tayini

Yıl 1999, Cilt: 24 Sayı: 3, - , 01.06.1999

Öz

İzokratik yüksek performans sıvı kromatografi yöntemi, şarapta sorbik asit tayininde kullanılmıştır. HPLC sistemi oktadesil silika dolgulu ters faz kolon (250x4.6 mm id) bulundurmaktadır, mobil faz metanol- 0.005 M NH4CH3COO (30:70 v/v); akış hızı 1.5 mL’dir ve dedeksiyon 254 nm gerçekleştirilmiştir. Numune hazırlama dahil tam bir tayin 15 dakikada tamamlanmaktadır. 0.5-5.0 ppm doğrusal çalışma aralığı kullanılmıştır, yöntemin varyasyon katsayısı % 1.1’dir. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Yüksel Denli Bu kişi benim

Güleren Özkan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1999
Yayımlandığı Sayı Yıl 1999 Cilt: 24 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Denli, Y. ., & Özkan, G. . (1999). Yüksek Performans Sıvı Kromatografi Yöntemi ile Şaraplarda Sorbik Asit Tayini. Gıda, 24(3).
AMA Denli Y, Özkan G. Yüksek Performans Sıvı Kromatografi Yöntemi ile Şaraplarda Sorbik Asit Tayini. GIDA. Haziran 1999;24(3).
Chicago Denli, Yüksel, ve Güleren Özkan. “Yüksek Performans Sıvı Kromatografi Yöntemi Ile Şaraplarda Sorbik Asit Tayini”. Gıda 24, sy. 3 (Haziran 1999).
EndNote Denli Y, Özkan G (01 Haziran 1999) Yüksek Performans Sıvı Kromatografi Yöntemi ile Şaraplarda Sorbik Asit Tayini. Gıda 24 3
IEEE Y. . Denli ve G. . Özkan, “Yüksek Performans Sıvı Kromatografi Yöntemi ile Şaraplarda Sorbik Asit Tayini”, GIDA, c. 24, sy. 3, 1999.
ISNAD Denli, Yüksel - Özkan, Güleren. “Yüksek Performans Sıvı Kromatografi Yöntemi Ile Şaraplarda Sorbik Asit Tayini”. Gıda 24/3 (Haziran 1999).
JAMA Denli Y, Özkan G. Yüksek Performans Sıvı Kromatografi Yöntemi ile Şaraplarda Sorbik Asit Tayini. GIDA. 1999;24.
MLA Denli, Yüksel ve Güleren Özkan. “Yüksek Performans Sıvı Kromatografi Yöntemi Ile Şaraplarda Sorbik Asit Tayini”. Gıda, c. 24, sy. 3, 1999.
Vancouver Denli Y, Özkan G. Yüksek Performans Sıvı Kromatografi Yöntemi ile Şaraplarda Sorbik Asit Tayini. GIDA. 1999;24(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/