BibTex RIS Kaynak Göster

The Effects of Low Level Electron Beams on the Patulin Production and Some of the Characteristics of Penicillium expansum and Aspergillus clavatus (Turkish with English Abstract)

Yıl 1991, Cilt: 16 Sayı: 6, - , 01.12.1991

Öz

Today the importance of conservation of foods in fresh or processed form is worth to consider at the expense of increasing population of human beings. Moulds not only render foods spoiled but also they threaten human health seriously by means of mycotoxin among which patulin is included. Different food conservation methods have unlike effects on mould growth and mycotoxin production in foods. That’s why in the last decade of food preservation, the effects of electron beams on the food spoilage and mycotoxin producing Penicillium expansum and Aspergillus clavatus with their ability to produce patulin have been studied.   

Düşük Dozda Elektron Demeti Bombardımanının Penicillium expansum ve Aspergillus clavatus’un Bazı Özellikleri ile Patulin Oluşmasına Etkileri

Yıl 1991, Cilt: 16 Sayı: 6, - , 01.12.1991

Öz

Üretilen gıdaların taze veya işlenmiş halde muhafazası hızlı nüfus artışının da etkisiyle günümüzde büyük bir önem taşımaktadır. Küfler gıdaların bozulmalarında, tüketilemez hale gelmelerinde rol oynamakla beraber gıdalarda oluşturdukları mikotoksinlerin ve bunlar arasında patulinin de insan sağlığı açısından önemi büyüktür. Farkı muhafaza yöntemlerinin gıdalarda küf gelişimi ve mikotoksin oluşumu üzerinde etkileri değişiktir. Bu nedenle son yollarda gıdaların muhafazalarında kullanılmaya başlanan elektron demeti bombardımanının gıdalarda bozulma ve mikotoksin yapabilen Penicillium expansum ve Aspergillus clavatus’un bazı özellikleri ve patulin oluşturmasına etkileri incelenmiştir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

F. Esen Kaytanlı Bu kişi benim

Jale Acar Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1991
Yayımlandığı Sayı Yıl 1991 Cilt: 16 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Kaytanlı, F. E. ., & Acar, J. . (1991). Düşük Dozda Elektron Demeti Bombardımanının Penicillium expansum ve Aspergillus clavatus’un Bazı Özellikleri ile Patulin Oluşmasına Etkileri. Gıda, 16(6).
AMA Kaytanlı FE, Acar J. Düşük Dozda Elektron Demeti Bombardımanının Penicillium expansum ve Aspergillus clavatus’un Bazı Özellikleri ile Patulin Oluşmasına Etkileri. GIDA. Aralık 1991;16(6).
Chicago Kaytanlı, F. Esen, ve Jale Acar. “Düşük Dozda Elektron Demeti Bombardımanının Penicillium Expansum Ve Aspergillus clavatus’un Bazı Özellikleri Ile Patulin Oluşmasına Etkileri”. Gıda 16, sy. 6 (Aralık 1991).
EndNote Kaytanlı FE, Acar J (01 Aralık 1991) Düşük Dozda Elektron Demeti Bombardımanının Penicillium expansum ve Aspergillus clavatus’un Bazı Özellikleri ile Patulin Oluşmasına Etkileri. Gıda 16 6
IEEE F. E. . Kaytanlı ve J. . Acar, “Düşük Dozda Elektron Demeti Bombardımanının Penicillium expansum ve Aspergillus clavatus’un Bazı Özellikleri ile Patulin Oluşmasına Etkileri”, GIDA, c. 16, sy. 6, 1991.
ISNAD Kaytanlı, F. Esen - Acar, Jale. “Düşük Dozda Elektron Demeti Bombardımanının Penicillium Expansum Ve Aspergillus clavatus’un Bazı Özellikleri Ile Patulin Oluşmasına Etkileri”. Gıda 16/6 (Aralık 1991).
JAMA Kaytanlı FE, Acar J. Düşük Dozda Elektron Demeti Bombardımanının Penicillium expansum ve Aspergillus clavatus’un Bazı Özellikleri ile Patulin Oluşmasına Etkileri. GIDA. 1991;16.
MLA Kaytanlı, F. Esen ve Jale Acar. “Düşük Dozda Elektron Demeti Bombardımanının Penicillium Expansum Ve Aspergillus clavatus’un Bazı Özellikleri Ile Patulin Oluşmasına Etkileri”. Gıda, c. 16, sy. 6, 1991.
Vancouver Kaytanlı FE, Acar J. Düşük Dozda Elektron Demeti Bombardımanının Penicillium expansum ve Aspergillus clavatus’un Bazı Özellikleri ile Patulin Oluşmasına Etkileri. GIDA. 1991;16(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/