Yiyecek-İçecek işletmeleri günümüzde bireylerin dışarıda yemek yeme alışkanlıklarını doğrudan etkileyen en önemli öğe olarak ifade edilebilir. Yiyecek-İçecek İşletmelerinde hizmet kalitesi ve tüketici memnuniyetinin artmasının yanı sıra maliyet kontrol olgusunun etkinleştirilmesi sürecinde tedarikçi seçim yöntemleri etkin şekilde kullanılması gerekmektedir. Bu çerçevede yiyecek-içecek işletmelerinde uygulanabilecek tedarikçi seçim yöntemlerinin etkin şekilde uygulanabilmeleri için uygulayabilecek satınalma yöneticilerinin yöntemler hakkında bilgi sahibi olmaları gerekmektedir. Bu çalışmada 427 yiyecek-içecek işletmesi satınalma müdürü, şefi veya yetkilisi ile Antalya ve Muğla yöresinde birebir görüşme yöntemi ile anket çalışması gerçekleştirilmiştir. Çalışma sonucunda yiyecek-içecek işletmelerinde satın alma sürecini yöneten yetkililerin tedarik yöntemleri hakkındaki bilgilerinin oldukça sınırlı olduğu ve tedarikçi seçim süreçlerinde herhangi bir standardizasyon oluşturulamadığı sonucuna ulaşılmıştır. Bu sonuç doğrultusunda yiyecek-içecek satın alma yetkililerin tedarikçi seçim yöntemleri konusunda ivedilikle hizmet içi eğitime tabii tutulmaları gerekliliği belirlenmiştir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Araştırma Makaleleri |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 30 Ocak 2016 |
Gönderilme Tarihi | 22 Eylül 2015 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2016 Cilt: 1 Sayı: 1 |
Derginin Türkçe Tam Adı: Iğdır Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Derginin İngilizce Tam Adı: Iğdır University Journal of Economics and Administrative Sciences
Derginin Kısaltılmış Adı: Iğdır İİBF Dergisi
T.C. Iğdır Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi (Iğdır İİBF Dergisi) yılda iki kez (haziran ve aralık aylarında), Türkçe ve İngilizce yayınlanan uluslararası, hakemli ve süreli bir dergidir. Dergide yer alan yazılar kaynak gösterilmeksizin alıntılanamaz. Dergide yer alan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.