BibTex RIS Kaynak Göster

THE EXPRESSION OF THE PLURAL COMPREHENSION IN THE ANGLE OF CONGRUENCY IN DIFFERENT SYSTEMATIC LANGUAGES

Yıl 2008, Cilt: 16 Sayı: 2, 657 - 674, 01.10.2008

Öz

The plural comprehension reflects the relation between the object and the subject. This relation puts forth itself more openly in different systematic languages. The reflection of the relations in question is actualized by different means. In this study, to clarify these issues Russian which is in the Slavic language group of the Indo-European language family, German and English which are in the German European branch , Persian which belongs to the Indo-Iranian languages from the Asian branch, Arabic from the Semitic language in the Proto-Semitic language family and Turkish from the Uralic-Altaic language group will be compared in their plural forms and their similarities and differences will be put forth in the sense of congruency.

FARKLI SİSTEMLİ DİLLERDE ÇOĞUL ANLAYIŞININ UYUM AÇISINDAN İFADESİ

Yıl 2008, Cilt: 16 Sayı: 2, 657 - 674, 01.10.2008

Öz

Çoğul anlayışı nesne ile özne arasındaki ilişkiyi yansıtır. Bu ilişki kendisini farklı sistemli dillerde daha açık ortaya koymaktadır. Söz konusu ilişkilerin dilde yansıması çeşitli araçlarla gerçekleştirilmektedir. Biz de bu çalışmamızda bu konulara açıklık getirmek amacıyla HintAvrupa dil ailesinin Slav dilleri grubundan olan Rus dili, Germen Avrupa kolu grubundan olan Almanca ve İngilizce, Asya kolundan olan Farsça, Hami Sami dilleri ailesinden Sami diline ait Arapça ayrıca Ural – Altay dil grubuna ait olan Türk dilinin çoğul yapılarını karşılaştırarak aralarındaki benzer ve farklı yönlerini uyum açısından ortaya koymaya çalışacağız.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Research Article
Yazarlar

Hülya Aşkın Balcı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 2008
Yayımlandığı Sayı Yıl 2008 Cilt: 16 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Aşkın Balcı, H. (2008). FARKLI SİSTEMLİ DİLLERDE ÇOĞUL ANLAYIŞININ UYUM AÇISINDAN İFADESİ. Kastamonu Education Journal, 16(2), 657-674.