Prof. Simga-Mugan, Fulbright bursiyeri olarak University of Illinois at Urbana-Champaign'den doktora derecesini, İstanbul Üniversitesi'nden ise lisans ve yüksek lisans derecelerini almıştır. Haas İşletme Okulu – Berkeley’de misafir araştırmacı olarak bulunmuştur.
European Accounting Review, European Journal of Finance, Accounting Education, Emerging Markets Finance and Trade, Russian and East European Finance and Trade, Organizational Behavior and Human Decision Processes, Journal of Business Ethics, Innovations in Education & Teaching International, Teaching Business Ethics, Business Research Quarterly ve International Journal of Accounting Research gibi uluslararası dergilerde makaleleri ve kitap bölümleri yayımlanmıştır. Ayrıca, Hacettepe İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, Muhasebe Enstitüsü Dergisi ve Muhasebe Bilim Dünyası gibi ulusal dergilerde de çalışmaları yer almıştır. N. Hosal-Akman ile birlikte yazdığı Principles of Financial Accounting kitabının beşinci baskısı 2012 yılında McGraw Hill tarafından yayımlanmış ve çeşitli üniversitelerde ders kitabı olarak benimsenmiştir.
Uluslararası ve ulusal birçok seminerde organizatör, sunum yapan ve/veya tartışmacı olarak yer almıştır. Lisans ve lisansüstü seviyelerde finansal ve yönetsel muhasebe dersleri vermiş, ayrıca doktora seviyesinde muhasebe teorisi ve araştırma dersleri öğretmiştir.
İstanbul Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, SUNY-University at Buffalo ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde görev yapmış; ODTÜ’de İşletme Bölüm Başkanlığı ve İdari ve İktisadi Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevlerini üstlenmiştir. İzmir Ekonomi Üniversitesinde İşletme Fakültesi Dekanı ve Rektör olarak çalışmıştır.
Dünya Bankası ve KfW altyapı projelerinde uzman finans danışmanı olarak yer almıştır.
Dr Marşap Gazi Üniversitesi Muhasebe-İşletme bölümünden mezun olduktan sonra 1987 yılında Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Fakültesinde araştırma görevlisi olarak akademik kariyerine başladı. Yüksek lisans ve doktorasını Gazi Üniversitesi Muhasebe Finansman Anabilim dalında tamamladı. 1991 yılında Dünya Bankası Projesi kapsamında İngiltere’de çalışmalar yaptı. 2002 yılında doçent, 2009 yılında profesör oldu. 2013 yılında Gazi Üniversitesi İİBF Uluslararası Ticaret bölümünde öğretim üyesi olarak çalıştı ve 2016-2018 yılları arasında bölüm başkanlığı görevini yürüttü. 2018 yılından itibaren Üniversitenin bölünmesiyle birlikte Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İİBF Uluslararası Ticaret ve Finansman bölümünde öğretim üyeliği devam etmektedir. Marşap lisans ve lisans üstü düzeyde dersler vermektedir.
Dr. Marşap üniversite bilimsel araştırma projeleri yanında Avrupa Birliği projelerinde de görev almış, mesleki yaşamı boyunca ulusal ve uluslararası kongre ve sempozyumlara katılarak bildiriler sunmuş ve ulusal ve uluslararası dergilerde makaleleri yayınlanmıştır. Dr Marşap IFRS, Finansal Muhasebe, Maliyet ve Yönetim Muhasebesi ve Sürdürülebilirlik Raporlaması alanlarında çalışmalar yapmaktadır. Dr. Marşap’ın yayınlanmış tek ve ortak yazarlı kitapları da bulunmaktadır.
Dr.Marşap 2015-2018 yılları arasında MÖDAV (Muhasebe Öğretim Üyeleri Bilim ve Dayanışma Vakfı) başkanlığı görevini üstlenmiştir. MÖDAV yönetim kurulu üyesidir.
Sezer graduated from the Bosporus University Management Department, with an MA degree in Money Banking and Finance from Sheffield University and a Certification in Retail Banking from Manchester Business School. Sezer earned a Ph.D. degree in Econometrics from Dokuz Eylul University. Sezer worked in the finance sector in various positions at the head office. Sezer worked in KPMG Risk Consulting Services, Grant Thornton as a founding partner of advisory services. Sezer is an Associate Professor of Finance at Izmir Bakircay University and head of the Accounting and Finance Department. Sezer has joined UNISA, the Financial Governance Department, and Johannesburg University Commercial Accounting Department in South Africa as a visiting professor to contribute to international projects. Her research interests: Applied Econometrics, Financial Markets and Instruments, AI, Blockchain, Energy Markets, Corporate Governance, Risk Management, Fraud Accounting, Auditing, Ethics, Coaching, Mentoring and NLP.
Akademik kariyerine 2003 yılında, mezun olduğu İşletme Fakültesi bünyesinde Araştırma Görevlisi olarak başlamıştır. 2011 yılına kadar bu fakültede görev yaptıktan sonra 2011 yılında Yaşar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin İşletme Bölümü’ne Dr. Öğretim Üyesi olarak atanmış ve 2024 yılına kadar bu fakültede görev yapmıştır. Bu süreçte lisans ve lisansüstü seviyelerde çeşitli muhasebe dersleri vermiş, dokuz (9) adet yüksek lisans ve altı (6) adet doktora tezi yönetmiştir. 2024 yılı güz döneminden itibaren de hali hazırda görev yapmakta olduğu Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesindeki İşletme Fakültesi’ne Doçent unvanı alarak geri dönmüştür.
Lisans eğitimimi işletme yönetimi alanında tamamladıktan sonra Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak göreve başladım. Araştırma görevlisi olarak çalıştığım süre içinde muhasebe, yönetim, etik konularında çeşitli projelerde ve organizasyonlarda görev aldım. Ayrıca, yüksek lisans eğitimimi muhasebe finansman alanında ve doktora eğitimimi genel işletmecilik alanında tamamladım. Halen Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktayım. Uzaktan öğretim ders materyalleri hazırlanması, internet, video konferans ve benzeri ortamlarda ders anlatımı, akademik danışmanlık gibi faaliyetlerin yanı sıra işletmelerde iç kontrol, denetim, finansal muhasebe uygulamaları konularında dersler yürütmekteyim. Ayrıca, mülteci sorunları, kırsal kalkınma, agroturizm konularında çeşitli bilimsel araştırma projelerinde proje yürütücüsü ve araştırmacı olarak görevler yürüttüm. Özel ilgi alanlarım arasında felsefe, sinema, psikoloji, gastronomi yer almaktadır.
Dr. Hakan Cavlak 1985 yılında İzmir'de doğmuş, ilk, orta ve lise eğitimini İzmir'de tamamlamıştır. Lisans derecesini 2008 yılında Ege Üniversitesi İşletme Bölümü'nden aldı. Yüksek lisans derecesini 2015 yılında, doktora derecesini ise 2019 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Muhasebe ve Finansman Anabilim Dalı'ndan almıştır. Araştırma alanları kurumsal raporlama, finansal raporlama standartları, sürdürülebilirlik raporlaması, firma performansı ve performans ölçütleri üzerine odaklanmaktadır. Hakan Cavlak halen Ardahan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nde doçent olarak görev yapmaktadır.
1970 yılında Kars’ta doğdu. Marmara Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü’nden 1992 yılında mezun oldu. İstanbul Üniversitesi SBE Muhasebe ve Denetim Anabilim Dalı’nda 1994 yılında yüksek lisans, 2000 yılında doktora eğitimini tamamladı. Muğla Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü’nde 1993 yılında araştırma görevlisi olarak başladığı görevini, 2001 yılında yardımcı doçent, 2012 yılında doçent ve 2019 yılından itibaren profesör unvanıyla sürdürmektedir.
Görev yaptığı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İİBF’de Bölüm Başkan Yardımcılığı, Dekan Yardımcılığı, Fakülte Kurulu ve Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulunmuş olup, 2023 yılından itibaren Muhasebe ve Finansman Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürütmektedir. Muhasebe Öğretim Üyeleri Bilim ve Dayanışma Vakfı (MÖDAV) ve Türkiye Muhasebe Uzmanları Derneği (TMUD) üyeliği bulunmaktadır.
Evli ve 2 çocuk babasıdır.
Eğitim: Lise: Robert Kolej; B.A ve M.A: (Yönetim Bilimleri), Boğaziçi Üniversitesi; M.S ve PhD (Muhasebe): Temple University, Philadelphia, USA.
Akademik tecrube: Syracuse University, NY (öğretim asistanı); Temple University, Philadelphia (asistan profösör); Koç Üniversitesi, Istanbul (asistan profösör); University of Texas at Dallas, Texas (ziyaretçi öğretim üyesi); Sabancı Üniversitesi, Istanbul (doçent öğretim üyesi)
Yazarlık
MBDD, araştırma makalelerine yapılan katkıların adil şekilde tanınmasını sağlamak amacıyla COPE Yazarlık Kılavuzuna uymaktadır (https://publicationethics.org/guidance/discussion-document/authorship). Yazarlık, hem hak hem de sorumluluk taşır; bu nedenle, listelenen tüm yazarların araştırmaya önemli katkılarda bulunmuş olması gerekmektedir.
Birden fazla yazarlı çalışmalarda, Yazar Katkıları bölümü, sonuç bölümünden sonra ve kaynakçadan önce yer almalıdır. Makalenin hangi bölümlerine hangi yazarın katkı sağladığını belirtmek için yazarların isim baş harfleri ve soyadları kullanılmalıdır. Detaylı bilgiye "Makale Gönderim Kontrol Listesi" düğmesine tıklayarak ulaşılabilir. Ayrıca, yazarlar, yazarlık kriterlerini karşılamayan ancak çalışmaya katkı sağlayan kişileri teşekkür bölümünde belirtebilirler.
Yazarlar araştırmanın tasarım ve uygulanmasında üretilen Yapay Zekâ (YZ) ve YZ destekli araçların kullanımını açıklamak zorundadırlar. Bu tür kullanımlar, makalenin yöntem bölümünde belirtilmelidir. YZ kullanımının belirtilmesi, makalenin yayımlanmasını engellemez; aksine, araştırmanın şeffaf bir şekilde sunulmasını sağlar.